• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmplant yaptırdı, çenesi eridi!

Yeniakit Publisher
2016-10-31 22:12:00 - 2016-10-31 22:18:33
İmplant yaptırdı, çenesi eridi!

Ankara'da bir doktor implant yaptırdı, Türkiye'de yapılan implantlarla ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı. İmplantın çenesini erittiğini ve ciddi sağlık sorunları ortaya çıkardığını iddia eden doktorun şikayeti üzerine harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü, aralarında bir hastane sahibinin de olduğu onlarca kişiyi yakaladı. Piyasada kullanılan ve Uzak Doğu'dan kaçak olarak getirilen malzemelerin büyük bir bölümünün sağlıksız olduğu öğrenildi.

Pahalı bir tedavi yöntemi olan implant tedavisi için Uzak Doğu’dan getirdikleri malzemeleri ‘saf titanyum’ diye piyasaya sürdüler, toplumun sağlığı ile oynadılar. Ankara’da implant yaptıran bir doktorun çenesinin erimesiyle ortaya çıkan sağlık çetesinin yurtdışından getirdiği kaçak malzemeleri piyasaya yaydığı ortaya çıktı. İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü, aralarında bir hastane müdürü ve diş hekimlerinin de olduğu çeteyi ve 35 milyon dolarlık sahte malzemeyi ele geçirdi.

Yapılan operasyonlarda piyasada bin-bin 500 dolar para karşılığı uygulanan implantların büyük bir bölümünün sağlıklı olmadığını ortaya çıkardı.

19 AYRI ADRESE OPERASYON DÜZENLENDİ

Uzakdoğu, Çin, Bulgaristan ve Malezya gibi ülkelerde merdivenaltı olarak üretilen implantların, yurda kaçak olarak sokulup diş hekimleri ve kliniklere satıldığı belirlendi. İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın ve Tekirdağ'da 19 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 4 diş hekimi, 1 hastane sahibi, 1 yurtdışı kuryesi ile 12 ithalatçı firma sahibi hakkında adli işlem yapıldı. Yürütülen operasyonlarda, piyasa değeri 35 milyon dolar olan 13 bin 28 adet implant ve diş tedavisinde kullanılan ilaç ve malzemeler ele geçirildi.

“ÇENEDE ÇÖZÜLÜYOR VE ÇENE KANSERİNE NEDEN OLABİLİYOR”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

IMPLANT Der Başkanı Oğuz Akyüz, “Implantın saf titanyumdan sertifikalı üretim yapılan yerlerden alınması gerekiyor. Ancak günümüzde birçok fırsatçı, Uzakdoğu ülkelerinde merdivenaltı yerlerde kalitesiz olarak üretilen yerlerden tanesini 10 dolara alıp uygulamayla birlikte bin-bin 500 dolara satıyor. Eğer malzeme saf titanyum olmaz, katışıklı bir malzeme olursa, uygulamanın yapıldığı çenede çözülerek, çene erimesi ve çene kanserine bile neden olabiliyor” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23