• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmam, namaza durmadan cemaate dönüp öyle bir şey söyledi ki...

Yeniakit Publisher
2015-07-05 19:39:00 -
İmam, namaza durmadan cemaate dönüp öyle bir şey söyledi ki...

Takvim yazarı Ekrem Kızıltaş, bugünkü yazısında "Her namazı 'son namaz' gibi kılma"nın öneminden bahsetti. Kızıltaş, Abdullah Yıldız'dan duyduğu sözden ve cemaat üzerindeki etkisinden bahsetti.

Ekrem Kızıltaş'ın yazısı şöyle:

Her namazı 'son namaz' gibi kılmak!..

Başı Rahmet, ortası Mağfiret ve sonu da Cehennem azabından kurtuluş olan Rahmet Ayı Ramazan'dayız, bugün Cuma...

Gündem dolu dolu... Ama bugün için, günün mana ve ehemmiyetine yakışır bir yazı geldi içimden. Belki de duyduğum ve etkilendiğim bir sözü sizlere aktarma ihtiyacı hissettim...

Bağcılar Belediyesi'nin bu sene 20.'sini düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında Bağcılar Meydan'da 'Namazla Diriliş' konulu bir konuşma yapacak olan Abdullah Yıldız'dan duyduğum bir söz bu. 'Dinin direği' olan Namaz, herkesin 'bildiğini zannettiği' bir konu. Ama 'Namaz'ı, Yaklaşık 10 senedir Namaz Gönüllüleri isimli bir platformla yoğun bir şekilde ibadetin önemini insanlarımıza anlatmaya çalışan ve bu konuda eserleri de bulunan Abdullah Yıldız'dan dinlemek bir başka...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

10 yıldır süren ve bölge ülkelerinin bazılarını da kapsayan faaliyetin hülasası, binlerce toplantı ve dağıtılan 7 milyon civarında kitap...

Söz konusu faaliyetlerin istatistiki olarak ne gibi bir neticesi olduğu bilinmese de, son senelerde vakit namazları kılanların sayısının arttığını, belki bu çorbada kendilerinin de bir tutam tuzları bulunabileceğini ifade ediyor, Yıldız. 

Teravih kılmak için safa durduğumuzda, imamlığımızı yapacak olan Abdullah Yıldız, cemaate dönerek şunları söyledi: "Arkadaşlar, saflarınızı düzgün tutun! Ama asıl önemlisi, şimdi kılacağınız namazı, bunun son namazınız olduğunu düşünerek kılın... Aslında şimdi ve bundan sonra da, kıldığınız her namazı sanki son namazınızı kılıyormuş gibi kılmanız gerektiğini de hatırlatmış olayım...Hem bir saniye sonrası için garantimiz yok. Yani bu hakikaten son namazınız olabilir..."

Kılacağımız her namazı, sanki son namazımızmış gibi kılmak... Belki daha önce de duyduğum bir sözdü bu. Ama tam da bir namazı eda etmeye hazırlanırken ve bize o namazı kıldıracak imam tarafından söylenince, müthiş derecede çarpıcı geldi.

Namaz sonrasında, programa geçmeden önce o sözün hikayesini aktardı Abdullah Yıldız: "Belki yüzlerce değişik camide, bu arada Hac ve Umre için gittiğimde Mescid-i Haram'da ve Mescid-i Nebevi'de de namazlar kıldım. Ancak hiçbir yerde imamlardan duymadığım bu sözü, birkaç ay önce gittiğim Kudüs'te Mescid-i Aksa'da namaz kıldıran imamdan duydum..."

Namaz sonrası yaptıkları sohbette kendilerine namaz kıldıran Mescid-i Aksa'nın imamı, bu sözü söylemenin, yani namaz öncesi böyle bir uyarı yapmanın, Peygamber Efendimiz'in sünnetleri arasında olduğunu söylemiş kendilerine. Ve o da, artık her imamlık yaptığında bu sözü tekrarlamayı adet edinmiş.

Bağcılar Meydan'daki konuşmasında namazla ilgili çok şeyler anlattı Abdullah Yıldız. Ancak Cenab-ı Hakk'ın, gönderdiği Peygamberlerin tamamına ilk olarak 'tevhid'i, yani kendisinden başka ilah olmadığını ve ikinci olarak da 'namaz'ı emretmiş olduğunu hatırlatması ve tabii ki her namazın son namaz gibi kılınması gerektiği hususu belki de ön önemlileriydi...

Namaz, hakikaten çok önemli bir konu...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23