• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmam Hatip ders kitabında o ismin ne işi var?

Yeniakit Publisher
2016-09-28 12:12:00 - 2018-09-16 23:41:31
İmam Hatip ders kitabında o ismin ne işi var?

Medreselerin kapatılmasının ardından din eğitimi alanında doğan boşluğu doldurabilmek için açılan İmam Hatip Okulları’na ilgi her geçen gün artarken, ders kitaplarının toplum değerleriyle uyuşmadığı gün yüzüne çıkıyor.

MUSTAFA DURMAZ / İSTANBULİmam Hatip Okulları’na dağıtılan İngilizce kitabında her fırsatta kendi vücudunu teşhir etmekten başka hiçbir meziyeti olmayan, Hadise isimli şarkıcı ve dansözün ‘örnek’ olarak gösterildiği belirlendi.  

DERS KİTABINDA ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’nin gözbebeği konumundaki İmam Hatip Okulları’na dağıtılan ders kitaplarındaki fotoğraflar, görenleri şok etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerine verilen İngilizce kitabında her fırsatta kendi vücudunu teşhir eden, sapkın hayatı gözler önünde olan Hadise isimli şarkıcı ve dansözün ‘örnek’ olarak gösterildiği ortaya çıktı. 7. Sınıf İngilizce kitabının konuşma pratiklerine ilişkin bölümünde şarkıcının konserlerinde çekilmiş görüntüler, İngilizce diyalog kurgularıyla birlikte verildi.

TALİM TERBİYE KURULU SESSİZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Duyarlı velilerin ihbarı ile ortaya çıkan skandalla ilgili İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğun kendilerinde olmadığını, kitabın Talim Terbiye Kurulu onayıyla basılıp dağıtıldığını belirtildi. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Israrlı aramalarımıza “başkan şimdi toplantıda”, “çıkar çıkmaz bilgi veriyoruz”, şeklinde kaçamak cevaplar veren kurul yetkileri, haberin yayınlanacağını belirtmemiz sonrası, açıklama yapmak istemediklerini söylemekle yetindi.

BÜTÜN GÖZLER BAKANLIĞA ÇEVRİLDİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın söz konusu durumla ilgili harekete geçmesi ve İmam Hatip Okulları’nda okutulan İngilizce kitabında toplum değerleriyle uyuşmayan görsel ve bilgiler doğrultusunda hızlı adımlar atması bekleniyor.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23