• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlim adamı Ali Küçük Hoca vefat etti

Yeniakit Publisher
2017-11-06 10:13:00 - 2017-11-06 15:20:27
İlim adamı Ali Küçük Hoca vefat etti

Konya’nın önemli İlim adamı Ali Küçük Hoca Hakk'a yürüdü.

Konya’nın önemli din ve ilim adamlarından olan Ali Küçük Hoca, geçtiğimiz Şubat ayında kanser nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Besairul Kur’an ismiyle kaleme almış olduğu Kur’an-ı Kerim tefsirinin yazarı olan Konyalı İlim adamı Ali Küçük Hoca Şubat ayında  kanser sebebiyle tedavi altına alınmıştı. Ali Küçük hoca bir süre tedavinin ardından taburcu oldu. Yakalandığı kanserle mücadele eden Ali Küçük Hoca, Hakkın Rahmeti’ne yürüdü.

Ali Küçük Hoca, bugün İkindi namazına müteabiken Sultan Selim Camii'nden alınarak, Üçler Mezarlığı'na defnedilecektir.

ALİ KÜÇÜK KİMDİR

Ali Küçük Hoca; Çumra'nın Apa köyünde doğdu. İlk tahsilini köyde tamamladıktan sonra, Konya İmam-Hatip okuluna kaydoldu. 1972 yılında İmam-Hatip okulundan mezun oldu. Üç yıl Çumra Merkez Kur'an Kursu'nda Kur'an Kursu öğreticiliği yaptı. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 6 yıl kadar Avrupa'da Din görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Konya'da pek çok vakıf, dernek ve sosyal gönüllü kuruluşlar bünyesinde çalışmalarına devam etti. Ribat, İlk Adım dergileri ve Vahdet gazetesinde yazıları yayınlandı. İyi derecede Almanca, Fransızca, Arapça bilen Ali Küçük Hoca, evli ve 6 çocuk babasıdır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye'nin hemen hemen bütün vahye duyarlı radyolarında, tefsir ve hadis dersleri yayınlanmaktadır. Bu arada sürekli Kur'an ve sünnet öğrenip insanlara ulaştırma çabası içinde olmuştur. İnsanlığın kurtuluşunun vahiyde olduğuna kesin inancı, Konya'da ve Türkiye'nin birçok şehrinde yaptığı dersler neticesinde toplumun vahiyden çok uzak olduğunu görmesi, kendilerine vahiy ulaştırdığı insanlardan aldığı, "Kur'an'ı ve Kur'an üzerine yazılmış eserleri anlayamıyoruz" şeklindeki ifadeleri, Ali Küçük Hoca’yı Kur'an tefsiri yazmaya şevk etmiştir. Allah'ın inayetiyle  her kesimin, ilkokul seviyesinde öğrenim görmüş Müslümanların dahi zorlanmadan anlayabileceği bir tefsir yazmayı gerçekleştirmiştir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23