• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlahiyatçılardan Görmez'e destek: Bal gibi beddua

Yeniakit Publisher
2015-05-06 10:20:00 - 2015-05-06 10:44:50
İlahiyatçılardan Görmez'e destek: Bal gibi beddua

Görmez’in Gülen’le ilgili sözlerine ilahiyatçılardan da destek geldi. Diyanet İşleri Eski Başkanı Ateş “O konuşmayı dinledim, bal gibi bedduadır. Başka türlü nasıl beddua olur? ‘Batsın, yıksın, tarumar etsin…’ Bu bir bedduadır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kendisine Fetullah Gülen'in bedduasının "mübahele" olduğunu açıklaması için defalarca üzerine gelindiğini ifade ederek, "Mübahele ile mülaane ile ilgisi yok. Hz. Peygamber Aleyhisselamın 70 sahabeyi katleden insanlar için okuduğu bedduadır" şeklindeki sözlerine ilahiyatçılar destek verdi.

Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, “Sayın Başkana yapılan bu aleyhteki propagandaların haksızlık olduğunu düşünüyorum. Başkan değerli bir insandır. Vaktiyle benim için de böyle propaganda başlatılmıştı uzun süre ve şimdi de bu zata yapılıyor. Bir yerlerden bu propagandalar tezgahlanıyor.  O konuşmayı dinledim. O konuşma bal gibi bedduadır” açıklamasında bulundu.

MÜBAHELE İLE ALAKASI YOK!

Gülen’in bedduasının beddua değil mübahele olduğu yönündeki Paralel Yapı mensuplarının söylemine de cevap veren Prof. Dr. Süleyman Ateş, “Mübahele ile alakası yoktur. Mübahele şudur; Bir heyet gelmiş Peygamber Efendimiz bunları mescidinde misafir etmiş 20 gün kadar. Daha sonra kendi dinlerini, inançlarını savunmuşlar ve Peygamberimiz de hakikati onlara açıkladıkça bir türlü onlar hakikate yanaşmamışlar. Daha sonra da Peygamberimiz demek ki bunalmış ki “Sana ilim geldikten sonra, bu hususta seninle kim tartışacak olursa, de ki: 'Gelin, oğullarımızı, oğullarınızı, kadınlarımızı, kadınlarınızı, kendimizi ve kendinizi çağıralım, sonra lanetleşelim de, Allah'ın lanetinin yalancılara olmasını dileyelim'. Demişler ama onlar da lanet okumuş değil. Peygamber Efendimiz lanet okumadı. Onları böyle Mübahele’ye davet etti yani karşılıklı lanet okumaya.  Bir lanetleşme olmuş değil. Ayrıca Mübahele ayrı bir şeydir. Orada hakikati kabul etmiyorlar. Bir tartışma var ve uzun sürüyor ve ayetin emriyle böyle bir durum oluyor. Şimdi Peygamber Efendimizin yaşadığı şartlar ayrı. Peygamber davet ediyor. Burada Peygamber söz konusu değil ki.” dedi.

ŞENOCAK: BEDDUA OLARAK GÖRDÜK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Diyanet İşleri Başkanlığı makamını Mehmet Görmez’in çok iyi bir noktada temsil ettiğini ifade eden Din-Bir-Sen Genel Başkanı İlahiyatçı Lütfi Şenocak da, “Başbakan ve diğer kurum idarecilerine yapmış olduğu bir beddua olarak biz bunu gördük ve dinledik. Bir din adamının böyle beddualar yapması İslam’a ve insanlığa yakışmayacak ifadelerdir. Bu tür ifadeler beddua niteliğindedir. Bunun hiç kimse kalkıp da beddua olmadığını söyleyemez”  dedi.

AKGÜNDÜZ:  BEDDUADIR!

Öte yandan Rotterdam İslam Üniversitesi rektörü  Prof.Dr. Ahmet Akgündüz ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanından geç kalmış bir açıklama. Aynen katılıyorum. İlmen de açıklamıştım. Mülaane değil bedduadır” dedi.

 

Yeni Akit Gazetesi

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23