• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘İknacılar’ Meclis dışı kaldı

Yeniakit Publisher
2015-04-17 09:06:35 - 2015-04-17 09:06:34
‘İknacılar’ Meclis dışı kaldı

Kadın Milletvekili Adayları Tanışma Toplantısı’naa konuşan Başbakan Davutoğlu, “Kadınları ikna odalarına yönlendirenler bugün Meclis dışındalar ama, onların ikna odaları için müstahak gördükleri kardeşlerimiz ise yeni Türkiye’nin kurucu unsurları oluyorlar” diye konuştu.

YENİ AKİT / ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Kadın Milletvekili Adayları Tanışma Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Başbakan Davutoğlu konuşmasında, “Kadınları ikna odalarına yönlendirenler bugün Meclis dışındalar ama, onların ikna odaları için müstahak gördükleri kardeşlerimiz ise yeni Türkiye’nin kurucu unsurları oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, “Kim bu ülkede barışı, istikrarı tehdit ederse kim şiddeti, terörü teşvik ederse onların karşısına önce anneler, önce kadınlar dimdik duracaklar” şeklinde konuştu.

ANNE, MİLLETVEKİLİ, AVUKAT ÜÇÜ BİR ARADA OLUR MU OLUR

Kadınlarımız haklarını kolay almadıklarını ve çoğu zaman tek başlarına mücadele ettiklerini vurgulayan Davutoğlu, “Kadın daha edilgen bir durumda olmalıdır anlayışı geleneğimizle uyuşmaz. Gerçek mucize kadındır. Bir doğum sancısında yaşanan olgunluk mahviyet herhalde hiç bir erkeğin elde edemeyeceği bir şeydir. Başka bir insanın varoluşuna katkıda bulunmak kadınlara siyasette de farklı bir bakış kazandırır. Erkek kadın mücadelesine her zaman karşı çıkmışımdır. Güzel şeyleri söylemek de iyidir. Erkekler bir şeye yoğunlaştıkları zaman onu yaparlar hanımlar aynı anda üç beş işi düşünebilecek güce sahiptirler. Anne olmak, milletvekili olmak, avukat olmak bu üçü bir arada olur mu olur, birbirine karşıt değerlendirmemek gerek” ifadelerini kullandı.  

SİYASETE KATKINIZI SÜRDÜRÜN
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Siyasette kalıcı olacağınızı düşünmeye başladığınızda doğal hayatınızdan kopmaya başlarsınız” diyen Başbakan, “Üç dönem kuralı ile gösterilmek istenen şudur; bir süre doğal hayatınızı görün dönecekseniz sonra tekrar gelin. Siyaset bir meslek değil bir misyondur. Burada erkek-kadın, genç-yaşlı farkı da yoktur. Burada dava insanı vardır. Hayatınızın doğal akışını değiştirmeyecek şekilde siyasete katkınızı sürdürün. Dolayısı ile siyasetin sizlerin katkısıyla bir nezaket ve ahlak alanı olduğunu göstermek için kadınlara ihtiyaç var.” dedi

KADIN VEKİL ADAYLARINA BAŞBAKAN TAVSİYELERİ

“Yeni Türkiye Sözleşmesi’nde en önemli vurgu insan onurudur” ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, kadın vekil adaylarına şu tavsiyelerde bulundu: “İnsan onurunun olduğu yerde her şey ayakta durur, insan onuruna saygı göstermeyen herkese karşı çıkacağız. AK Parti kadrolarının her biri insan onurunu her şeyin üstünde tuttular. Birkaç hususa dikkatinizi çekmek istiyorum. 99 adayımız var. Burada kadın adaylarımız seçilecek yerde inşallah hepiniz seçilerek meclise geleceksiniz. Meclis’teki çalışmalar itibari ile biz sizleri sadece kadın olduğunuz için değil, özne olduğunuz için seçtik. Hepinizin özgeçmişlerine baktık ve sizlere değer verdiğimiz için seçtik. Konuştuğunuz zaman bir fark olmadan bütün millete hitap ederek konuşacaksınız. Bizim size bakışımız Türk siyasetine katkıda bulunacağınız yönündedir. Her alanda kadınlarımız sahip oldukları vasıflarla öne çıkarlar.”

“KİTAP KUMBARASI” KAMPANYASINA DESTEK     

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Sosyal İşler Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi 

öğrenciler için başlatılan “Kitap Kumbarası” kampanyası kapsamında, 5 set kitap bağışında bulundu. Türkiye’nin her yerinde toplanan kitapları 5 okula göndereceklerini bildiren Davutoğlu, talepte bulunan diğer okullara da kitap setlerini göndermeye devam edeceklerini kaydetti. Başbakan Davutoğlu, bağışta bulunduğu bir kitaba da imzasını atarken, “Meçhul askere derler, meçhul öğrenciye deyip, imza atayım ama Türkiye’nin her yanındaki bütün öğrenciler bizimdir” diye konuştu.    Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23