• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İki yüzlü Avrupa'nın PKK tutumu!

Yeniakit Publisher
2016-05-27 14:25:00 - 2016-05-27 14:59:54
İki yüzlü Avrupa'nın PKK tutumu!

Bölücü terör örgütü PKK, Belçika yönetiminden aldığı izinle gösteri düzenledi. AB Komisyonu da binalarına girmesine izin verdiği PKK'lıların sözde raporunu aldı.

Belçika, terör örgütü PKK‘ya gösteri yapması için yine izin verirken, AB Komisyonu da terör örgütünün sözde raporunu aldı.

Terör örgütü PKK, Belçika yönetiminden aldığı izinle Brüksel’de AB’nin yönetim binalarının yer aldığı Schuman Meydanı'nda Türkiye karşıtı gösteri düzenledi.

Yaklaşık 60 kişilik grup, PKK ve PKK’nın Suriye uzantısı PYD ile onun askeri kanadı YPG’yi simgeleyen bez parçaları ve terörist başının posterlerini taşıdı.

Bir süre slogan atan PKK’lılardan üçü, daha sonra AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisine giderek, Türkiye’de devam eden terör operasyonlarına ilişkin hazırladıkları sözde raporu verdi. Bir süre PKK’lılarla konuşan AB çalışanı da raporu aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB’yi terörle mücadele konusunda sık sık eleştiriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AB, vize serbestisi için Türkiye’den terörle mücadele kanunun değiştirmesini isterken, Ankara da AB’nin terörle mücadelede Türkiye’nin hassasiyetlerine dikkate almadığını savunuyor.

Her ne kadar PKK AB’nin terörist örgütler listesinde olsa da örgütün sık sık Avrupa başkentlerine gösteriler düzenlemesine müsaade ediliyor.

18 Mart'ta yapılan Türkiye-AB Zirvesi sırasında PKK’nın AB Konseyi arkasında kurduğu çadır gerilime neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çadır kurulmasına izin verilmesini sert şekilde eleştirmişti.

Terör örgütü ele başlarından Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’ın yaşadığı Belçika’da, örgütün iki televizyon kanalı da yayın yapıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23