• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İki ülke arasında ipler geriliyor

Yeniakit Publisher
2017-11-22 15:36:00 -
İki ülke arasında ipler geriliyor

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkeyi teröre destek veren devletler listesine yeniden eklemesini "provokasyon" olarak niteledi.

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkeyi teröre destek veren devletler listesine yeniden eklemesini "provokasyon" olarak niteleyerek bu eylemin nükleer silahlar geliştirmesini meşrulaştırdığını savundu.

Kuzey Kore'nin resmi ajansı KCNA'da yer alan habere göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Pyongyang'ın terörle hiçbir ilgisi bulunmadığını belirterek Trump'ın kararını "ciddi bir provokasyon ve Kuzey Kore'ye yönelik vahşi bir taciz" olarak niteledi.

ABD'nin bu eyleminin Pyongyang'ın kendini Washington'ın düşmanlığından korumak için nükleer silah geliştirmeye devam etmesi gerektiğini gösterdiğini belirten Sözcü, Kuzey Kore'nin caydırıcı gücünü sağlamlaştırmayı sürdüreceğini söyledi.

Sözcü, "ABD, Kuzey Kore'ye karşı saygısız provokasyonunun getireceği tüm sonuçlardan sorumlu olacaktır" ifadesini kullandı.

Trump yönetimi, pazartesi günü Kuzey Kore'yi ABD’nin “teröre destek veren ülkeler" listesine yeniden eklemişti. Listede Kuzey Kore'nin yanı sıra İran, Sudan ve Suriye bulunuyor. Listeye ikinci kez eklenen ülke, George W. Bush tarafından 2008’de çıkarılmadan önce 20 yıl listede kalmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23