• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İki dünya devi Cimbom için kapışıyor

Yeniakit Publisher
2014-07-22 11:13:00 -
İki dünya devi Cimbom için kapışıyor

Azerbaycanlı Socar ile Kazak Kazmunaigas, Aslan'ın forması için kesenin ağzını açtı!

Galatasaray'ın Türk Telekom'un ayrıldığı forma göğüs sponsorluğu için Azerbaycan ve Kazakistan devlet petrol şirketleri çekişiyor. Azerbaycan devlet petrol şirketinin adı Socar. Kazakistan şirketinin adı ise Kazmunaigas. Türk Telekom'un 7 milyon dolar göğüs ve 2.5 milyon dolar kol sponsorluğu olmak üzere 9.5 milyon dolar ödediği sponsorluk için Galatasaray, bu rakamın üstünde gelir elde etmek istiyor. Kulübün 15 milyon dolar istediği sponsorluk için hem Kazaklar'ın hem Azerbaycanlı Socar'ın 10 milyon dolar teklif ettiği öğrenildi. Şimdi külübün istediği rakama en çok yaklaşan taraf Galatasaray formalarının göğsünde 3 yıl bulunacak.

Edinilen bilgilere göre Kazakistan Galatasaray'ın göğüs reklamında bulunmak için daha istekli. Bunun nedeni ise Kazak şirketin Türkiye'de petrol ve gaz yatırımı yapmak istemesi. Kazmunaigas'ın şu anda Türkiye'de bir oteli bulunuyor. Ancak şirket oteli satıp Türkiye'de petrol ve gaz yatırımı yapağını beyan etti. Geçen hafta da Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Kazakistan'a gitti. Bu ziyaret basına Aysal'ın altyapı geliştirme projesi kapsamında Kazakistan Spor Bakanını ziyaret ederken, altyapı çalışmalarında işbirliği anlaşmasına varıldığı şeklinde yansıdı. Ancak gerçek bu değildi. Başkan Aysal ve Kazak yetkillilerin görüşmesinde Galatasaray'ın forma reklamının yanı sıra şirketin Türkiye'de petrol ve doğalgaz alanında yapacağı yatırımlar masaya yatırıldı. Kendisi de enerji alanında sayılı işadamlarından olan Aysal, Kazaklar'ın bu yatırımlarında da rol oynayabilir.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Socar ise şu anda Türkiye'nin en büyük yabancı yatırımcısı pozisyonunda. Petkim'in sahibi olan ve İzmir'de yaptığı Star Rafinerisi devreye girdiğinde Türkiye'de toplam 20 milyar dolarlık bir yatırım düzeyine ulaşacak olan Socar, aynı zamanda Azerbaycan'ın dünyadaki petrol ve gaz politikasına da yön veriyor. Bu nedenle Socar'ın bölgede tanınırlığının artması önemli. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması da bu isteği güçlendiriyor.

Galatasaray forma reklamı için ayrıca Rus doğalgaz devi Gazprom ile de görüştü. Ancak anlaşma sağlanamadı. Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz sezon Azarbaycanlı yetkililer Galatasaray'ın kapısını çaldı. Şu anda Atletico Madrid'de bulunan 'Land of Fire Azerbaycan' forma reklamını vermek istediler. Ancak geçen yıl Türk Telekom'un anlaşması sürüyordu. Galatasaraylı yetkililer Türk Telekom'u anlaşmayı 1 yıl önce feshetmeye ikna edemediler ve Azerbaycan da aynı reklamı Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid'e verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23