• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhvan ümmetin omurgasıdır

Yeniakit Publisher
2015-05-26 18:48:00 - 2015-05-26 19:00:58
İhvan ümmetin omurgasıdır

Yusuf Kaplan, İhvan-ı Müslimin hareketinin bütün İslam dünyası için arzettiği öneme dikkat çektiği yazısında; Mısır’da yaşananların sadece İhvan’ı değil, ehli sünnet omurgasını hedef aldığının yazdı.

İŞTE O YAZI:

Mısır’da doğan İhvan-ı Müslimîn hareketi, İslâm dünyasındaki bütün direniş, diriliş ve silkiniş çabalarına öncülük eden önemli bir harekettir.

İhvan’ın asıl önemi, Osmanlı’nın çökertilmesi ve hilafetin kaldırılmasından sonra, İslâm dünyasını akidede, fikirde ve siyasette toparlama kaygısıyla kurulan, yola koyulan istikamet üzere olan omurga hareket olmasıdır.

Mısır’daki idam kararları, sadece siyasî aktörleri cezalandıran kararlar değil. Belki de daha önemlisi, Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavî başta olmak üzere, Mısır’ın ilim ve fikir hayatında belirleyici roller oynayan, sayıları birkaç yüzü bulan ilim ve fikir adamının idam cezasına çarptırılmasıdır. (...)

Mesele, sadece Mısır’la sınırlı değil. Mısır İhvan’ı, bütün Arap dünyasını besleyen, etki alanı Arap dünyasını aşan İslâm dünyasının en güçlü İslâmî hareketidir: Hint-Pakistan havzasındaki hareketler de, Malay havzasındaki hareketler de, Kuzey Afrika’daki hareketler de, Türkiye’deki -başta Millî Görüş hareketi olmak üzere- pek çok İslâmî oluşum da İhvan’a doğrudan veya dolaylı olarak çok şey borçludur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mısır’daki idam kararları, İhvan’a nihâî, ölümcül bir darbe vurmayı amaçlıyor. Ayrıca Mısır’daki idam kararlarının aslında Mısır’daki darbeci rejimden ziyade, Mısır’a darbecileri yerleştiren esas itibariyle (Suud üzerinden Selefileri devreye sokarak İhvan’ı tuzağa düşüren) İngilizlerle, İngilizlerin İslâm dünyasını yeniden dizayn etme stratejileriyle ilgili kararlar olduğunu göremezsek, geleceğin kimler ve hangi stratejiler üzerinden şekillendirilmeye çalışıldığını da görmekte zorlanırız.

Yapılmak istenen ne, peki?

Kısa vadede, İhvan’a darbe vurmak; orta vadede, Mısır’la Türkiye arasında İhvan üzerinden kurulan bağları koparmak; uzun vadede ise, Ehl-i Sünnet’in iki büyük kalesini oluşturan Türkiye ve Mısır’ı etkisizleştirerek Ehl-i Sünnet omurgayı çökertmek ve Şia’nın dolayısıyla İran’ın önünü alabildiğine açmak.

(...) Bu projeyi püskürtmek zorundayız. Mısır’da İhvan’ın nihâî olarak bitirilmesini amaçlayan idam kararlarını engellemek için bütün imkanlarımızı seferber etmek boynumuzun borcudur. (...)

YUSUF KAPLAN / YENİ ŞAFAK

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23