• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhvan-ı Müslimîn’de İnterpol endişesi

Yeniakit Publisher
2014-09-20 10:14:00 - 2014-09-20 11:10:46
İhvan-ı Müslimîn’de İnterpol endişesi

Mısır yönetimi İnterpol’den İhvan üyelerinin yakalanmasını istemesinin ardından, İstanbul’da ikamet tezkerelerini yenilemek için Emniyet’e giden iki Mısırlı haklarında ülkelerinde devam eden soruşturma sebebiyle tutuklandı. İki Mısır vatandaşı, yetkililerin kendilerine yardım eli uzatmasını bekliyor...

Mısır’da geçtiğimiz yıl gerçekleşen darbeyle birlikte haklarında başlatılan hukuksuz yargılamalar sonrasında Türkiye ve Katar’a dağılan İhvan-ı Müslimîn üyeleri şimdi de İnterpol kıskacında... Mısır’ı ateş çemberine çeviren cuntacı Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, dışarıda yaşayan Mısırlıları da rahat bırakmıyor. Mısır’da son olarak haklarında idam kararı verilen 683 kişi ile idam hükmü müebbet hapis cezasına çevrilen 491 ismin büyük kısmı halen Türkiye ve Katar’da yaşıyor. Mısır’ın gıyabında yargıladığı bu isimler hakkında İnterpol’e yaptığı çağrı tazeliğini korurken, İstanbul’da iki Mısırlı tutuklandı. Sisi’nin zulmünden kaçarak mücadelelerine İstanbul’da devam etmek isteyen Mısırlılar, Sisi’nin nefesini enselerinde hissediyorlar.

İSTANBUL’DA İKİ TUTUKLU MISIRLI

İstanbul’da yaşayan işadamı Ahmed Muhammed Mücahid (45) ile Muhammed Ramazan Ali İbrahim (47) geçtiğimiz günlerde ikamet tezkeresi almak için gittikleri Emniyet’te tutuklandı. Biten ikamet tezkerelerini yenilemek için 8 Ağustos’ta Üsküdar Emniyeti’ne giden Mücahid ile Fatih Emniyeti’ne 1 Eylül’de başvuran Ali İbrahim, Mısır’da haklarındaki yargılama süreci sebebiyle tutuklandılar. İki isim, uzunca bir süredir Kumkapı’daki Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde tutuluyorlar. Halen Türkiye’de yaşayan bin 100 kadar Mısırlı darbe mağduru, süresi biten ikâmet tezkerelerini yenilemek için Emniyet şubelerine gitmeye korkuyor. Mısırlılar haklarındaki İnterpol arama kararı gereğince, sicillerine G-87 maddesinin otomatik olarak işlenmiş olmasından korkuyorlar.

“MISIRLILAR ÇÖZÜM BEKLİYOR”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ahmed Muhammed Mücahid’in vekili Avukat Mehmet Fatih Hamidi, “Müvekkilimizin Türkiye’den gönderilmek istenmesinin sebebi ‘güvenlik zaafiyeti’ne sebebiyet verme ihtimali… Ancak Sayın Mücahid, Türkiye’de hiçbir suça karışmadı. Tutuklanma sebebi İnterpol’den gelen talebin yanı sıra isminin Mısır’da bir soruşturmaya konu edilmesidir. Müvekkilimiz Kumkapı’da zor şartlar altında yaşıyor” dedi.

ÜZERİMİZDEKİ KOMPLOYU ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU BİTİRMELİ!

Akit’e açıklamalarda bulunan Mısırlı İdam hükümlüsü Milletvekili Dr. Muhammed İmadeddin Sabir, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun nezdinde tüm Türk halkına Mısır siyasetindeki şerefli duruş sebebiyle teşekkür ediyoruz. Bu tüm dünyaya örnek bir durumdur. Ancak, iki vatandaşımızın başka bir ülkeye gönderileceği konuşuluyor. Bu bizi üzüyor. Kardeş ülke Türkiye’de Sisi’nin şerrinden emin olmak istiyoruz” dedi. Dr. Sabir, şunları kaydetti:

“Erdoğan’ın ‘Katar’dan çıkmak zorunda kalan İhvan üyeleri Türkiye’ye gelebilir’ sözlerini ihtiramla karşılıyoruz. Biz Türkiye’nin, üzerindeki baskıları kabul etmeyeceğini biliyoruz. Şahsım hakkında Mısır’da idam kararı var. Emniyet’e gitmekten çekiniyoruz. Sisi’nin üzerimizdeki komplosunu Sayın Erdoğan ve Sayın Davutoğlu bitirmeli.”


Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23