• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhsan Eliaçık: Peygamberin filmi için senaryom hazır!

Yeniakit Publisher
2015-01-26 10:45:00 - 2015-01-26 12:52:42
İhsan Eliaçık: Peygamberin filmi için senaryom hazır!

Daha önce de 'Namaz dinin direği değildir' diyerek abdest ve namazın ibadet olmadığını söyleyen, abdestten ve namazdan bihaber bir cemaate Gezi Parkı'nda 'şov namazı' kıldıran sözde İlahiyatçı, Anti-kapitalist Müslüman Gezici İmam İhsan Eliaçık bu sefer 'Hz. Muhammed'in resmi çizilebilir, filmi çekilebilir' diyerek Charlie Hebdo dergisini ve Cumhuriyet gazetesinin Peygamber Efendimiz'e (S.A.V.) yaptığı hakaretleri meşrulaştırmaya çalıştı! Ayrıca 'Peygamberin filmini çekmek için senaryolarım hazır' diyerek büyük bir skandala imza attı.

Gezici İmam İhsan Eliaçık, Hz. Muhammed'in (sav) resminin yapılabileceğini ve filminin çekilebileceğini ifade ederek büyük bir skandala imza attı. Eliaçık, "Kuran'da böyle bir yasak yok, bazen insanı resmini yaparak bazen de insanın resmi ve filmini yapmayarak putlaştırma olabilir" dedi.

Sözde İlahiyatçı İhsan Eliaçık, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) resminin yapılıp yapılamayacağı yönündeki tartışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Charlie Hebdo'ya Peygamberimiz'in (S.A.V.) karikatürünü çizdiği için yapılan protestolara ve gösterilen tepkilere ilişkin Eliaçık, Kuran'da "Kuran'ı Kerim'de Peygamberin resminin çizilemeyeceğine dair bir ayet yok" diyen Eliaçık, "Tam tersi Hz. Süleyman'dan bahsederken Kuran'ı Kerim'de onun yaptırdığı mabette heykeller ve resimler olduğundan bahseder" dedi.

KİTAB-I LİBAS'TA GEÇTİĞİNİ İDDİA ETTİ

Bu konuda bir rivayet olduğundan bahseden Eliaçık, o rivayeti şöyle açıkladı:

"Peygamberin içinde resimler olan eve girmeyeceğini söyleyen bazı rivayetler var." diyen Eliaçık bu hadislerin Kitab-ı Libas'ta geçtiğini söyleyerek, "O rivayetin tam doğrusu şu, peygamber içinde, üstünde resimler olan pahalı ve lüks halılar serili ve asılı evlere girmekten çekinirdi. Sebebi ise lüks ve şatafat olduğu için. İnsanlar dışarıda aç yatarken içerde evinizi lüksle süslemeyin, bu doğru değil mesajını vermek için." dedi

1400 YILDIR KONU YANLIŞ ANLAŞILMIŞ

Rivayette geçen halılar üzerinde bir takım resimler olduğunun belirtilmesi nedeniyle konunun yanlış anlaşıldığını öne süren Eliaçık, "Geyik ya da insan resmi vardı bu halılarda. Daha sonra bu yanlış anlaşılarak sanki resim olduğu için girmediğini zannedip 'resim giren eve melek girmez'  dediler. İşin lüks ve şatafat tarafını alabildiğine yok sayıp saraylar yaptırmaya kadar vardılar ama o sarayların içine resimler koymadılar" açıklamasında bulundu.

Peygamberimiz'in (S.A.V.) resminin yapılamayacağının İslam'da caiz olmadığını iddia eden kişilerin olduğunu hatırlatan Eliaçık, "Halbuki İslam'da caiz olmayan lükstür, şatafattır, servet düşkünlüğüdür" dedi.

PEYGAMBERİMİZ'İN MİNYATÜRÜNÜN ÇİZİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

1400 yıldır tek bir resmi bile çizilmeyen Peygamberimiz'in minyatürlerinin çizildiğini iddia eden Eliaçık, "Halbuki Biruni'nin kitabı da olmak üzere minyatürlerin yer aldığı bir sürü kitap var." diyerek yüzü çizilmeyen minyatürleri çarpıttı. Minyatürlerin yüzlerinin açık olmadığını itiraf eden Eliaçık, "İslam tarihi boyunca hiç resim yapılmamış gibi algılanıyor, halbuki İslam tarihi boyunca minyatürler, İslam alimleri tarafından peygamberin yarı minyatür yarı resim şeklindeki çizimlerinin olduğu bir sürü kitap var" diye konuştu.

RESMİNİ YAPILMADIĞI İÇİN PUTLAŞTIRMA OLABİLİRMİŞ

"Bazen insanın resmini yaparak bazen de insanın resmini yapmayarak putlaştırma olabilir" diyerek saçmalığın dibine vuran Eliaçık, "Peygamberin resminin yapılamayacağı, filminin oynamayacağı bir şehir efsanesidir. Bazı Müslümanlar tarafında üretilmiş bir mitostur. Bunun kitapta bir yeri yoktur" ifadelerini kullandı

Kuran'ı Kerim'de Peygamberin "Ben de sizin gibi bir insanım" demesi gerektiği şeklinde sözlerin yer aldığını belirterek bunu akla mantığa sığmayan ifadelerle kullanan Eliaçık, "O zaman insan olanın resmi yapılabilir, filmi çekilebilir. Şu anda İslam Peygamberi Hz. Muhammed, resmi yapılmayarak, filmi çekilmeyerek putlaştırılmıştır" dedi.    

Peygamberimize 'Kainat'ın Efendisi' denilmesinden rahatsız olduğunu ifade eden sözde İlahiyatçı, çapulcu gezicilerin imamı İhsan Eliaçık şunları söyledi: "Onun bir insan olduğunun görülmesi için resminin yapılması, filminin çekilmesi gerekiyor ki, işte o da bizim gibi bir insandı, Kuran'ı Kerim'in söylediği noktaya gelelim. Bazen bir insanı resmini yaparak putlaştırırsın bazen de resmini yapmayarak. İnsan değilmiş gibi algılanıyor Müslümanların gözünde. 'Kainatın efendisi' deniliyor. 'İdrarı şifa' deniliyor, 'ondan tuvalet kokusu gelmezdi' deniliyor, öyle rivayetler var ki insan olmaktan çıkmış yani. Onun bir insan olduğunu göstermek için bunların yapılması gerekiyor."

HZ. MUHAMMED'İN FİLMİNİ ÇEKMEK İÇİN SENARYOSU BİLE HAZIRMIŞ

Peygamberimiz'le Mustafa Kemal'i karşılaştıran Eliaçık, "Atatürk'ün etrafında Kemalist mitos üretilmişti. Belgeseli çekildikten sonra onun bir insan olduğunu herkes görmüş oldu" dedi. 

"Sizce ilerde Hz. Muhammed'in filmi çekilebilir mi yada resmi yapılabilir mi?" şeklindeki soruya, Mustafa Kemal'in filmi çekilebildiği gibi Peygamberimizin de filminin çekilebileceğini söyleyen Eliaçık, "Olacaktır tabi ki ben destekliyorum. Yönetmenler olursa benim senaryolarım bile hazırdır. Bunun yapılması gerekiyor. Onun bir insan olduğunu, tüm insanlığa ve özellikle Müslümanlara göstermemiz gerekiyor. İranlılar bu konuda epey adım attılar. Peygamberin sadece yüzünün görülmediği filmler var. Oyuncunun saçları, elleri görünüyor, sadece yüzü gösterilmiyor. Hz. İsa ve Hz. Musa'nın filmleri var onlar Kuran'ı Kerim'in peygamberleri değil mi, neden onlara bir şey demiyorsunuz da buna gelince köpürüyorsunuz. Ben bunu ilerde olacağını düşünüyorum" sözleriyle büyük bir skandala imza attı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23