• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İHL’ler 15 Temmuz ruhudur

Yeniakit Publisher
2017-05-27 07:19:00 -
İHL’ler 15 Temmuz ruhudur

ÖNDER’in Kasımpaşa stadındaki mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan, “İmam Hatipler 15 Temmuz ruhunun tâ kendisidir. İmam Hatipli demek, ülkesine, vatanına, bayrağına, ezanına ve bunları temsil eden istikbal ve istiklal davasına öncülük eden ve talep eden bir gençliktir” dedi.

HABER MERKEZİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa Stadyumu’nda ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin  mezuniyet törenine katılarak İmam Hatipli gençlere seslendi. “Şu gençlikle gurur duymamak mümkün mü? Ya Rabbi lütfun karşısında mahcubiyet duyuyorum. Habibinin aşkıyla büyüyen bu nesli koru Ya Rabbi” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, “Bugünlere kolay gelmedik. Sizleri, üniversitelerin kapılarından çevirdiler. Fakat sabrettik, sabrettiniz. Atalarımız der ya, sabrın sonu selamettir. Bu sabrın sonunda hamdolsun, bütün okullar kapatılmıştı. 600 binden 60 bine indirilmişti. Fakat şimdi devran değişti” şeklinde konuştu.

ALTIN TEPSİDE SUNULMADI

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Sizden başarılı olmanızı, ilimde irfanda rekabet istiyorum. Başarılarınız bizim iftihar vesilemiz olacaktır. Baskılar ve mücadeleler sonunda bugünlere geldik. 4 çocuğu İmam Hatip’ten mezun olarak bir baba olarak, okulların kapısında bir anne ve baba olarak çok çile çektik. Hiçbir şey bize altın tepside sunulmadı. Başardığımız her şey önce Allah’ın yardımına ve verdiğimiz samimi mücadele ile fedakâkarlıklara borçluyuz. Buralara adeta tırnaklarımızla kazıyarak geldik. İmam Hatipler kutlu mücadelenin en güzel meyvesidir.”

28 ŞUBAT AYIBINI KALDIRDIK

“Yalan yanlış iftiralarla İmam Hatiplere olan ilgiyi gölgelemeye çalışıyorlar” diyen Erdoğan, şunları dile getirdi: “Rekabetse rekabet olsun. Başı açık kızın da, başı örtülü kızın da hepsi üniversitede rekabet etsinler, yarışsınlar. Öğrencilerin zorla İmam Hatiplere kaydedildiği gibi haberler yanlıştır, kasıtlıdır, çarpıtmadır. Önce karşısında ben dururum. Geçmişte bu tür yollara başvuranların tersine hiçbir zaman başkalarına dayatma içinde olmadık. Milletimizin kılına, kıyafetine, ibadetine, meşrebine ve evlatlarının hangi okula gideceklerine karışmadık. Mesleki eğitim sistemin tamamına uygulanan İmam Hatiplilere uygulanan ayrımcılık ayıbını unutmadık unutmayacağız. 28 Şubat’ın ayıbını biz ortadan kaldırdık.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

FETÖ, İHL’YE SIZAMADI

İmam Hatipli’nin dinini, değerlerini, diyanetini en iyi şekilde öğrenen ve yaşayan kişi olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “İmam Hatipler 15 Temmuz ruhunun tâ kendisidir. İmam Hatipli demek, ülkesine, vatanına, bayrağına, ezanına ve bunları temsil eden istikbal ve istiklal davasına öncülük eden ve talep eden bir gençliktir. Haksızlıkla, hukuksuzlukla, şiddetle, meşru olmayan hiçbir işte İmam Hatipli asla yan yana gelmez, gelemez. FETÖ gibi ihanet çeteleri, günümüzün Haşhaşileri bu kutlu çatı altında kendilerine istismar zemini bulamamışlardır.” 

DİPLOMAMI KABUL ETMEDİLER  

İmam Hatiplilerin geçmişte eğitim hayatında yaşadığı zorlukları hatırlatan Erdoğan, “Bizim diplomamızı üniversiteye almıyorlardı. Diyorlardı ki, gidip düz liseden diploma alacaksınız. Ben İmam Hatip Lisesi diplomasıyla üniversiteye girmedim kalktım Eyüp Lisesi’nin diplomasıyla girdim. Benim kendi evlatlarım Boğaziçi Üniversitesi’ne girecek puanı aldığı halde katsayı engeline takıldı. Ben de mecburen yurtdışına eğitime göndermek zorunda kaldım” dedi. 

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23