• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhlas Koleji basketbol oyuncusu Amerika'da

Yeniakit Publisher
2015-02-02 10:51:00 - 2015-02-02 13:58:07
İhlas Koleji basketbol oyuncusu Amerika'da

İhlas Koleji Basketbol Takımı oyuncusu Mert Yazıksız, sergilediği başarılı basketbol performansını Amerika Birleşik Devletleri’ne taşıdı. İhlas Koleji Öğrencisi Yazıksız, Sarasota kentinde bulunan Impact Basketbol Akademi’ye kabul edildi. Yazıksız Türkiye’yi ziyaretinde, basketbol disiplinine bakış açısı bakımından Türkiye’yi ve Amerika’yı karşılaştırdı.

İhlas Koleji öğrencisi Mert Yazıksız, okulundaki akademik ve İhlas Koleji Basketbol Takımı’ndaki sporcu başarısı ile Impact Basketbol Akademi’ye kabul edildi. Tatil için İstanbul’a gelen başarılı oyuncu, eski kulübünü ve antrenörü Tacettin Çıpa’yı ziyaret etti. Ziyareti sırasında basketbola başlama hikayesini anlatarak, basketbol disiplinine bakış açısı bakımından Türkiye’yi ve Amerika’yı karşılaştırdı.

Yazıksız, “Her zaman içimde bir futbol aşkı vardı. Bu yüzden spora futbol oynayarak başladım. Daha sonra gelişim sürecimin tamamlanması için ailemle birlikte basketbol oynamama karar verdik. 2007 senesinde de basketbola başladım. Bu, benim açımdan çok isabetli bir karar oldu. Basketbol olmasaydı Amerika’ya gidemezdim” dedi.

“Tacettin hocamın beni forvetten oyuncu kurucu pozisyonuna çekmesi önümü açtı”

Yazıksız hayatındaki dönüm noktasını şöyle anlattı: “İhlas Koleji Basketbol Takımı’na katılmam ve Tacettin Hoca ile tanışmam hayatım için bir dönüm noktası oldu. Diğer takımlarda beni forvet pozisyonunda oynatıyorlardı. Tacettin Hoca sahada guard olarak oynamam gerektiğini söyledi ve beni bu pozisyonda geliştirdi. Onun sayesinde önüm açıldı.”

“Amerika’da basketbol daha çok bireysel yeteneğe dayanıyor”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yaklaşık dört aydır Amerika’da olan Yazıksız, oradaki basketbol kültürünün çok farklı olduğunu ve bu kültüre alışmak için çok çalıştığını ifade etti ve şunları söyledi: “Antrenmanlar çok farklı. Neredeyse A takımı seviyesinde antrenmanlarımız oluyor. Daha çok bireysel yeteneğe dayanıyor. Fazlaca bir takım oyunu oynandığından bahsedemem. Bu sebeple ilk başladığımda zorluklar yaşadım. Çünkü Türkiye’de Avrupa basketbolu daha ön plandaydı.”

Oyun kurucu pozisyonunda oynayan Yazıksız, Amerika’da kendi mevkisinde oynayan Amerikalıların daha çok bireysel yetenekleriyle ön plana çıktığını belirterek, “Saha içinde kendi yeteneklerini oynamayı tercih ediyorlar. Ben daha çok savunma ağırlıklı oynuyorum. Şu ana kadar takımımla 15 maça çıktım. Takımız hem Avrupalı hem de Amerikalı oyunculardan oluşuyor. Birbirimize zamanla alışıyoruz” dedi.

Amerika’ya gitmeyi düşünen gençlerin cesaretli olması gerektiğini söyleyen Yazıksız, “Yabancı dil konusunda çok fazla endişeye kapılmasınlar. Sadece “Yes, No” demeyi bilen oyuncular var, ama başarılı oyunlar çıkarıyorlar. Bu yüzden bir çekinceleri olmasın” diye belirtti.

Yazıksız: “Amacım basketbol hayatına Türkiye’de devam etmek.”

Gelecek planlarını da paylaşan Yazıksız, “Öncelikli hedefim basketbolumu geliştirerek, Türkiye’de bir üniversite bursu elde etmeye çalışmak. Burs alabilirsem işletme dalında akademik kariyerimi devam ettirmek istiyorum.” dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23