• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhanet Cumhuriyet’i

Yeniakit Publisher
2015-05-30 07:35:00 - 2015-05-29 21:57:22
İhanet Cumhuriyet’i

Cumhuriyet gazetesi, MİT TIR’larına ait olduğu iddia edilen silah iftirası ile yeni bir ihanet örneği sergiledi... 30 Mart 2014’te yerel seçimler öncesi paralelcilerin dinleyerek servis ettiği Dışişleri Bakanlığı’ndaki gizli toplantı görüşmelerini yayınlayan, geçtiğimiz günlerde de savcı Kiraz’ı şehit eden DHKP-C’li teröristlerin propagandasını yapan Cumhuriyet, dün de hakkında yayın yasağı bulunan MİT TIR’larının durdurulması ile ilgili büyük bir yalanı manşetine taşıdı.

MEHMET ÖZMEN / MUHAMMET KUTLU  /ANKARA - Cumhuriyet gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın imzasıyla akıllara durgunluk verecek bir ihanete daha imza attı. MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili yayın yasağı kararı bulunmasına aldırmayan Cumhuriyet, MİT TIR’larına ait olduğu iddiasıyla Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) servis ettiği birçok fotoğrafı ve silah dökümünü kapaktan yayınladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce de defalarca terör propagandası yapan Cumhuriyet gazetesi hakkında teröre yardım ve yataklıktan soruşturma başlattı.

SUÇ İŞLEDİKLERİNİ BİLİYORLAR

Cumhuriyet gazetesi, terör payandalığı yaptığı kapak haberiyle ilgili bir de utanmadan bir başyazı yayınlayarak ihanetini meşru göstermeye çalıştı.

GAZETE DEĞİL TERÖR BÜLTENİ

MİT TIR’larını durduran paralel ihanet çetesinin yalan ve iftiralarını yayınlamayı gazetecilik olarak yansıtan Cumhuriyet gazetesi, daha önce de defalarca terör gruplarına ve terörist eylemlere destek vererek adeta terör bülteni haline geldi. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Paralel ihanet çetesinin dinleyerek servis ettiği Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan gizli toplantı görüşmelerini de habercilik adı altında yayınlayan Cumhuriyet, Çağlayan Adliyesi’ni basıp Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C’li teröristleri de manşetine taşıyarak terör propagandası yapmıştı.

AKTAY: BUNU YAPANLAR TÜRKİYE DÜŞMANI

MİT‘in TIR’larına operasyon düzenlenmesinin başlı başına bir suç olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, “MİT’in TIR’larına operasyon yapmanın kendisi suçtu. Bu suça Cumhuriyet gazetesinin, CHP‘nin, Paralel’in hep birlikte iştirak ediyor olduğu anlaşılıyor. Bunların hepsi Türkiye ye karşı savaşan bir cephede yer alıyorlar. Bunlar Türkiye düşmanı. O yayınlanan görüntülerin neye ait olduğuna gerçekten iyi bakmak lazım” açıklamasında bulundu.

HANEFİ AVCI: CEMAATİN OPERASYONUDUR

Cumhuriyet gazetesinde yer alan görüntülerin paralel yapı tarafından servis edildiğine dikkat çeken, “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabıyla Türkiye’deki paralel devlet yapılanmasını ifşa eden ilk isim olan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, “Bu görüntülerin cemaat tarafından servis edildiği çok açık. Bu asıl olarak cemaatin operasyonudur. Bu görüntüleri Can Dündar yayınlamasa başkasına yayınlatacaklardı” değerlendirmesini yaptı.

EMİN PAZARCI: PARALEL İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDELER

Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, “Can Dündar’dan da ancak bu beklenirdi. Cumhuriyet’in yaptığı, açıkça Fetullahçı Terör Örgütü olarak nitelendirilen paralel yapıyla işbirliği içinde ülkeye zarar verme çabasıdır” şeklinde konuştu.

ATİLLA: CAN DÜNDAR İÇERİ GİRMEK İÇİN BAHANE ARIYOR

Güneş Gazetesi Ankara Temsilcisi Talat Atilla ise konuyla ilgili yorumunda, “Anladığım kadarıyla Can Dündar içinde bir türlü öldüremediği kahramanlık güdüsüyle hareket ederek içeri girmek için bahane arıyor. Gazetecilik elbette sınırları zorlamaktır ama hukuku paspas yapmak da değildir. Hukuki karara rağmen bunu yaptığına göre, bu gazetecilik dışı bir davranıştır” dedi.

VAROL: BU PARALELE HİZMETTİR

MİT’e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin davanın duruşması için gizlilik kararına rağmen bu görüntülerin yayınlanmasının bir suç olduğunu hatırlatan Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Alaaddin Varol, “Cumhuriyet gazetesi Paralel Devlet yapılanmasının sözcülüğünü yaparak, örgüte yardım etmiştir. Gizlilik kararı olan dosyayı ifşa ederek, Paralel Devlet yapılanmasının amaçlarına hizmet etmiştir” dedi.

CEM KÜÇÜK: CAN DÜNDAR PARALEL ÇETE İLE BİRLİKTE...

Gazeteci yazar Cem Küçük ise, “Can Dündar’ın Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinden herhangi bir farkı kalmamıştır. Yani Ali Fuatlar neyse Can Dündar o duruma gelmiştir. Can Dündar Paralel Çete ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanet ediyor. Bu bir konsersiyum. Bunun içinde yurtdışı var, Paralel Çete var, Can Dündar var” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23