• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdlibliler Mehmetçiğe duacı

Yeniakit Publisher
2017-10-16 08:09:00 - 2017-10-15 21:06:07
İdlibliler Mehmetçiğe duacı

Suriye topraklarına barış ve huzur getirmek için ikinci kez giren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) varlığı İdlibliler’i sevindiriyor.

İdlib çatışmasızlık bölgesinde yer alan Daret İzze ilçesi sakinleri, TSK’yla birlikte huzur bulacaklarını belirttiler. Ahmet Ebu Tayyip (27) “Türk ordusu İdlib’e girdi. Rus, rejim ve PKK ve PYD’nin saldırıları son bulacak. Ordu girmeseydi saldırıları sürecekti. Türk askerinin terör örgütlerinin girmek istediği bölgelerde olması önemli. Türk ordusunun gelişiyle PKK ve PYD’nin saldırıları ve yayılma arzuları son bulacak” dedi.

TÜRK ASKERİ BİZİ PKK’DAN KORUR

Fatma Ali (8) “Türk ordusu sayesinde okulumuza güvenle gideceğiz. Türk askeri bizi PKK’dan korur” derken Muhammed Ali (53) de  “Türk ordusu ile güven, sakinlik ve iş hareketi gelecek. Türkler girmeseydi daha fazla yıkım olacaktı. PKK zaten Daret İzze’yi hep hedef alıyordu. Türk ordusu, bizi PKK’dan korur” diye konuştu. Musab Reşit (24) “İnşallah Türkiye ile ülkemiz düzelir. PKK ve saldırılardan kurtuluruz. Türkiye girmeseydi PKK’nın saldırı riskleri artacaktı” dedi. Ali Hulu (46) ise “Türk askerine hoş geldin diyoruz. Onlar sayesinde uçak saldırıları son bulacak, istikrar ve güven gelecek. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

Esed, TSK’ya tepkili; Suriyeliler memnun

Suriye Dışişleri Bakanlığı, TSK’nın, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte başlattığı operasyon kapsamında İdlib’e girmesini “çirkin bir taarruz” olarak niteleyerek tepki gösterdi ve Türkiye’nin askerlerini “derhâl” ülkeden çekmesini istedi. Fırat Kalkanı Harekatı’nda olduğu gibi yine Türkiye’nin ülke topraklarına girmesini kınayan rejim, İdlib operasyonunun Astana zirvesindeki kararlar dışında hareket ettiğini iddia etti. Suriye yönetimi böyle derken halk, Türk bayraklarıyla Mehmetçiğin İdlib’e girmesini kutladı ve yine Esed yönetimine tepki gösterdi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23