• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘İçki satış noktası’ tabelaları kaldırılsın

Yeniakit Publisher
2014-07-31 07:48:00 - 2014-07-30 22:53:23
‘İçki satış noktası’ tabelaları kaldırılsın

11 Haziran 2013’te yürürlüğe giren ve gece 22.00’den sonra içki satışını yasaklayan 6487 Sayılı Kanun’unun ardından, içki satışı yapan yerlerin tabelalarının da kaldırılması için tanınan bir yıllık süre, geçtiğimiz haziran ayının 11’inde sona erdi. Süre sona ermesine rağmen Türkiye genelinde hala birçok işletmenin içki satış noktası tabelasını kaldırmaması tartışmalara yol açtı.

SİNAN KAYA / ANKARA - 11 Haziran 2013’te yürürlüğe giren ve gece 22.00’den sonra içki satışını yasaklayan 6487 Sayılı Kanun’unun ardından, içki satışı yapan yerlerin tabelalarının da kaldırılması için tanınan bir yıllık süre, geçtiğimiz haziran ayının 11’inde sona erdi. Süre sona ermesine rağmen Türkiye genelinde hala birçok işletmenin içki satış noktası tabelasını kaldırmaması tartışmalara yol açtı. Akit’e konuşan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcüsü AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “Yürürlükte olan yeni yasaya göre alkol ürünleri tamamen kapalı satılması ve reklamsız bir şekilde satılması gerekir. İşletmeler tabela ve satışlar konusunda, yasayı uygulamıyorsa bunun üzerine gideceğiz. Aksi takdirde yasa tam anlamıyla uygulanmaz” ifadelerini kullandı. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise tabelalarını kaldırmayan ya da üstünü çeşitli yöntemlerle karartan işletmelere tepki göstererek, “İçki satılan yerlerin tabelaları mutlaka kaldırılmalı ya da değiştirmeliler. Tabelanın üstünü karartmak kabul edilemez. Bu resmen vatandaşı ve yasaları kandırmaktır” dedi.

“YAPTIRIM UYGULANMALI”

AK Parti Kayseri Milletvekiliİsmail Tamer, Türkiye’de son yıllarda alkolle olan mücadelenin biran önce bitirilmesini kaydetti. Tamer, “Alkol yasasının tam olarak uygulanması için başta işletme sahipleri olmak üzere, emniyet birimleri ve denetleyici birimlerin bu yasanın uygulamalarını tam olarak yerine getirmesi gerekir. Eğer tüm bunlara rağmen yürürlükte olan Alkol Yasası’na uymayan ve tabelalarını kaldırmayan işletmelere acilen yaptırım uygulanmalı. Yaptırım uygulanmazsa Alkol Yasası havada kalır. Yasanın tam anlamıyla uygulanabilmesi için ise denetleyici birimlere büyük bir görev düşmektedir. Aksi takdirde yasa tam anlamıyla uygulanmaz” ifadelerini kullandı.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise uygulamaya koydukları yasaların arkasında olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Yasalar boşuna yapılmıyor. Her ne olursa olsun içki satılan yerlerin tabelaları mutlaka kaldırılmalı ya da değiştirmeliler. Kimi işletme tabelasının üstüne bir kuşak çekerek kapatmaya çalışmış bu da yasaya göre uygun değil..”Yeni Akit
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23