• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İç savaş çığırtkanı tutuklandı

Yeniakit Publisher
2016-09-24 07:15:00 - 2016-09-24 01:32:57
İç savaş çığırtkanı tutuklandı

15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce kanlı örgüt FETÖ’nün yayın organı Can Erzincan TV’de alenen darbenin haberi verildiği ortaya çıkmıştı. “Özgür Düşünce” isimli programa katılan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak kan donduran açıklamalarda bulunmuştu. Her fırsatta Türkiye’nin kötü yönetildiğini ileri süren Altan kardeşler, programda sözü döndürüp dolaştırıp darbeye getiriyor ve TSK’yı kastederek “Onun ne zaman yüzünü çıkaracağı, nasıl çıkacağı belli değil” ifadelerini kullanıyordu.

HABER MERKEZİMilli iradeye karşı darbe yapmak isteyen ancak, millet tarafından bozguna uğratılan Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz ihanet girişiminin ardından örgüte yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol talebiyle serbest bırakılan Ahmet Altan, savcının itirazı üzerine yeniden tutuklandı. FETÖ’nün kapatılan yayın organı Taraf Gazetesi’ndeki köşesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretler ve tehditler savuran Altan, terör örgütü PKK’nın şehir içlerindeki yaptığı terör faaliyetlerine de destek verici sözler sarf ediyordu. 

SUÇLARI TC’Yİ ORTADAN KALDIRMAK!

15 Temmuz  darbe girişiminden bir gün önce Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan örgüte ait katıldıkları bir televizyon programında, darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Mehmet Altan tutuklanırken, Ahmet Altan adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı. Ahmet Altan, savcının itirazıyla dün yeniden gözaltına alınmıştı. Sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Ahmet Altan, burada hakim karşısına çıktı. Ahmet Altan, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23