• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İbrahim Bodur dualarla uğurlandı

Yeniakit Publisher
2016-05-25 06:37:00 - 2016-05-25 06:33:14
İbrahim Bodur dualarla uğurlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un Fatih Camii’nde kılınan Cenaze Namazı'na katıldı. Bodur’un naaşını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül birlikte omuzladı.

MUHAMMET BİNİCİ / İSTANBULHayatını Türkiye’nin sanayileşerek gelişmesine vakfeden, Anadolu’nun kalkınmasına yürekten inanmış, iş dünyasının duayen isimlerinden Kale Grubu’nun kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Hacı İbrahim Bodur son yolculuğuna dualarla uğurlandı. İbrahim Bodur’un cenaze namazı Fatih Camii’nde kılındı. Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, eski TBMM Başkanları Köksal Toptan ve Cemil Çiçek, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bodur’un eşi Sevim Bodur, kızı ve Kale Grubu Başkanı, Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, damadı Osman Okyay, torunu İbrahim Okyay, siyasiler, iş dünyasının önemli simaları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MİLLETİNE BAĞLI BİRİSİYDİ

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk altı kurucusundan biri olan Bodur’un cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze töreninde yaptığı konuşmada, “Tanıdığım, görüştüğüm bir ağabeyimizdi. Yerli ve milliydi, sürekli bunun aşkını duyan bir insandı. Her alanda ben ülkeme, milletime, vatanıma neler yapabilirim, neler katabilirim diyen, hep onun gayretinde olan değerli büyüğümüzdü. Soyadı gibi bodur değildi, o bir devdi. Kendini ortaya rahatlıkla koyabilen bir insandı. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise “Kendisi gerçekten çok asil bir insandı. Hepimiz şahidiz mükemmel bir insandı. Memleketi için, vatanı için çok büyük sevgileri olan bir insandı. Türk sanayisinin temel direklerinden, önderlerinden birisiydi” dedi.

ÇANAKKALE’DE DEFNEDİLECEK

İbrahim Bodur’u taşıyan tabutun üzerine Suudi Arabistan’dan özel getirilen siyah renkli, saf ipekten Kâbe örtüsü serildi. Bodur’un naaşı, kılınan cenaze namazının ardından memleketi Çanakkale’nin Çan ilçesine götürüldü. Bodur’un cenazesi bugün Kaleseramik Fabrikaları Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazında sonra, Nevruz Köyü Aile Kabristanlığı’na defnedilecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İBRAHİM BODUR İÇİN KALE GRUBU’NDA DA TÖREN YAPILDI

Kale Grubu’nun kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Hacı İbrahim Bodur için, Kale Grubu’nun Levent’teki binasında tören düzenlendi. Gerçekleştirilen törene, Bodur’un eşi Sevim Bodur, kızı ve Kale Grubu Başkanı, Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, damadı Osman Okyay, torunu İbrahim Okyay, İstanbul Sanayi Odası (İSO), İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkilileri ile Kale çalışanları katıldı. Cenaze töreninde konuşan, kızı ve Kale Grubu Başkanı, Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, “İbrahim Bey’in jenerasyonunda ve şahsında Türkiye bugün küresel anlamda bir takım iddiaların peşindeyse, sahibiyse mutlaka bunun temelinde İbrahim Bey gibi ülkesini, vatanını ve milletini seven ve bu ülkenin kalkınmasına kendini adamış insanların, hayatların, girişimcilerin rolü büyüktür” dedi. Okyay’ın konuşmasının ardından dualar edildi ve helallik istendi. Sonrasında ise törene katılanlar aile bireylerine taziyelerini iletti. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23