• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İBB başkanlığı için dikkat çeken isim

Yeniakit Publisher
2017-09-25 19:12:00 - 2017-09-25 19:12:54
İBB başkanlığı için dikkat çeken isim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının kim olacağı ile ilgili öne çıkanlar arasında Av.Temel Başalan dikkatleri üzerine çekiyor.

Ak Partinin kurulmasıyla birlikte uzun yıllar aktif çalışmaları ile gündeme gelen Av. Temel Başalan son günlerde en çok konuşulan isimlerden olmayı başardı. Aslen Ordu Mesudiye’li olan Av. Temel Başalan İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş’tan boşalan koltuğa oturabilecek en donanımlı isimler arasında yerini alıyor. Mütevazili kişiliği ile herkesimin beğenisini kazanan Av. Temel Başalan 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Eyüp belediye başkan aday adayı olmuş ve kesin başkan adayı olarak görülürken başkan adaylığı direkten dönmüştü.

Başkanlık Seçimi 28 Eylül 2017 Perşembe günü yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen genel istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Yaklaşık 4 saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya ilişkin açıklama yapılmazken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin İBB Meclisi'nde Perşembe günü saat 16.00'da yapılacağı öğrenildi. Medyada bir çok isimin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak gibi dolaştığının gerçeği yansıtmadığı başkanlık seçimi 28 Eylül 2017 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde saat 16.00 da yapılacak. Olacak seçim sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçilerek görevine başlayacak.

Av. Temel Başalan Kimdir?

Herkesin en çok merak ettiği Av Temel Başalan Kimdir sorusu oldu. Av. Temel Başalan “Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) hukuk danışmanlığı yapmıştır. Geçmiş dönemlerde İstanbul Büyükşehir belediye meclis üyeliği ve Kâğıthane belediyesinde belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunan Av. Temel Başalan, İmar kanunu, İmar affı vb. kanunundan doğan ihtilaflarla ilgili adli bilirkişilik yaptı. Ordulular Birliği Hizmet Vakfı gibi hemşeri derneklerinin yanı sıra birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında yöneticilik yaparak aktif hayatına devam etti. Ak Parti İstanbul İl Başkanlığında bir çok alanda aktif görevler aldı. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili olarak görevini sürdüren Av. Temel Başalan evli 2 çocuk babasıdır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23