• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İbadi: Musul yılanın başı!

Yeniakit Publisher
2017-01-18 00:22:00 -
İbadi: Musul yılanın başı!

Irak Başbakanı Haydar İbadi, 'Musul, terör açısından yılanın başıdır' dedi.

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında, "Musul terör açısından yılanın başıdır" ifadesini kullanarak, "Güçlerimiz ciddi ilerleme kaydediyor. Kentin doğusunun tamamı IŞİD'den geri alınmak üzere" dedi. İbadi, "Güçlerimiz nizami orduya karşı değil, terör örgütüne karşı savaşıyor. Bu terörün tamamen sökülmesi zaman alacak" ifadelerini kullandı.

MALİKİ DÖNEMİNİ ELEŞTİRDİ

Mezhepçi politikalarıyla bilinen eski Başbakan Nuri Maliki dönemini eleştiren İbadi, "Eskiden ordu bazı kentlerdeki vatandaşlarımız tarafından kabul görmüyordu. Şimdi bu ordu ulusal bir orduya dönüştü ve tüm Iraklılar tarafından kabul görmeye başladı" şeklinde konuştu.

İbadi, nisan ayında gerçekleştirilmesi beklenen yerel seçimlerin 16 Eylül'de yapılacağı bilgisini vererek, seçimlere üyesi olduğu Dava Partisi ile değil, kendisinin başını çekeceği listeyle gireceği iddialarına yönelik soruya şu yanıtı verdi:

"Siyasi rejimde reform yapılmasından yanayım. Irak'ta çok büyük trajediler yaşandı. Halk artık siyasi rejimin korunması uğruna olup bitenlerin devam etmesini istemiyor. Değişim çağrısı yapıyorum ve buna da hazırım. Siyasetçiler arasında mevki makama değil hizmete dayalı rekabet olmalı. Reform ve başarıda büyük ilerleme kaydettik. Topraklarımızın kurtarılması ve ekonomik krize karşı güçlü duruşumuz bunların arasında yer alıyor. Güvenlik sistemi eskisine göre daha iyi seviyeye geldi. Reformları tamamlamak istiyoruz ve vatandaşlara da geriye dönüşü kabul etmemeleri çağrısı yapıyorum."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23