• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hutbeler takdir topluyor

Yeniakit Publisher
2014-08-26 08:23:00 - 2014-08-26 08:23:39
Hutbeler takdir topluyor

Diyanet’in Cuma hutbeleri, paralelciler ile candaşları rahatsız ederken, vatandaşların ise takdirini topluyor. Hutbelerde Müslümanların karşılaştığı temel sorunlar üzerinde duruluyor, Kur’an-ı Kerim’den uzaklaşmanın doğurduğu ehlikeler konusunda uyarılar yapılıyor

HAMİT ŞİMŞEK / ANKARA - Paralelcilerin ve candaşların yıpratmaya çalıştığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Cuma hutbeleri, vatandaşların takdirini topluyor. Hutbelerde küreselleşen dünyada Müslümanların karşılaştığı temel sorunlar üzerinde duruluyor. Kur’an-ı Kerim’den uzaklaşmanın doğurduğu tehlikeler konusunda uyarılar yapılıyor. Diyanet’in hutbelerinde, İslam’ın güzel hasletlerine vurgu yapılıyor.
İşte Diyanet’in son dönemdeki dikkat çekici Cuma hutbelerinden bazıları:

‘KUR’AN’IN YASAKLADIĞI BİRÇOK HUSUS...’

25 Temmuz tarihli ‘Ramazan muhasebesi’ başlıklı Cuma hutbesinden: “Üzülerek ifade edelim ki; hükmü kıyamete dek baki kalacak Yüce Kitap’la aramızdaki bağımız gün geçtikçe zayıfladı. Kur’an’ın yasakladığı birçok husus Müslümanlardan da sadır olmaya başladı. Kibir, gösteriş, israf, yalancılık, tembellik, bencillik, haksızlık, bozgunculuk, ihanet, cana kıyma ve diğerleri… Üstünlüğün yalnızca takvada olduğunu söylememize rağmen kibre kapıldık. İbadetlerimize riya bulaştırdık.

SÜNNETİ REDDEDENLERİNMASKESİ İNDİRİLDİ

15 Ağustos tarihindeki Cuma için hazırlanan “Peygambere iman olmadan Allah’a iman olmaz” başlıklı hutbede, Peygamber Efendimizin (s.a.s) sünnetini ve sahih hadisleri reddeden ve ‘Meal Müslümanları’ olarak adlandırılan sapkın güruhun maskesi indirildi. Hutbede şunlar kaydedildi: “Kerim Kitabımızı bize açıklayan Sevgili Peygamberimiz (sas)’e iman etmeden Müslüman olamayız ve İslam’ı tam manasıyla yaşayamayız. Çünkü Rasûlullah’a (sas) iman eden Allah’a, onu inkâr eden Allah’ı inkâr etmiş olur.

HAYÂSIZLIK ENDÜSTRİSİ!

22 Temmuz tarihli hutbede ise hayanın önemine vurgu yapıldı: “Hayâ, bütün erdemlerin özüdür” denilen hutbede şöyle denildi: “Maalesef her türlü hayâsızlığı, hiçbir sınır tanımayan bir özgürlük, özgürleşme ve özgüven adına hem de bütün değerleri hiçe sayan bir zihniyet bugünün insanına egemen olma sürecindedir. Unutmayalım ki; günümüzde insanı bir şehvet objesine dönüştürerek hayâsızlığı ve edepsizliği bir endüstri haline getirenler bu asrın en büyük hayâsızlarıdır.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23