• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hüseyin Gülerce: Paralel yapı 8 Haziran'da kaçacak

Yeniakit Publisher
2015-05-04 08:26:00 - 2015-05-04 17:13:54
Hüseyin Gülerce: Paralel yapı 8 Haziran'da kaçacak

Paralel çete lideri Fetullah Gülen'in eski sağ kolu ve paralel yayın organı Zaman Gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce “Paralel Yapı’nın işi bitmiştir. 8 Haziran sabahı tası tarağı toplamaya başlayacaklar” dedi.

Paralel Yapı 17/25 Aralık darbe girişimi sonrası tezviratlarına ve hükümeti yıkma çalışmalarına son hız devam ediyor. İki seçimde yaşadığı hezimetin ardından önümüzdeki seçimde kendisine yeni siyasi ittifak arayışlarını sürdürüyor. Yenişafak Yazarı Nil Gülsüm, geçen hafta Dumanlı'nın Gülten Kışanak ile buluşması ve tahliye krizi ile bir kez daha gündeme gelen Paralel Yapıya ilişkin sorularını bu yapıyı en iyi tanıyan isimlerden Hüseyin Gülerce'ye yöneltti. Gülerce'nin cevaplarından çarpıcı olanları ise şöyle;

Gülen işin bu noktaya varacağını bilseydi takıyyeye devam mı ederdi? 

Buradan sizin aracılığınızla sayın Gülen'e bir mesaj iletmek istiyorum: “Sayın Gülen, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı doğru okuyamadınız, kaybettiniz” mesajım bu. Gülen'in bütün hatası, Sayın Erdoğan'ı okuyamamak oldu.

DUMANLI GÜLEN'DEN HABERSİZ GÖRÜŞEMEZ

Ekrem Dumanlı'nın Gültan Kışanak ile yaptığı bir görüşme basına yansıdı. Yorumunuz ne olur?

Ben eğer bu yapıyı tanıyorsam, kesinlikle Gülen'in talimatıyla, her partiden üst düzeydeki kişilerle birebir görüşmeler yapıyorlardır. Gülen'den habersiz Ekrem Dumanlı üst düzey kişilerle hiçbir görüşme yapamaz. Ancak onun talimatı ve yönlendirmesiyle yapar görüşmelerini ve ne söyleyeceğini de önceden kendisine söylerler.

TASI TARAĞI TOPLAYACAKLAR

Gülen'i çok uzun yıllardır ve yakından tanıyorsunuz. Sizce Gülen'in şu anki hissiyatı nasıldır? 

Ben bugüne kadar hiç yıkılmadığı kadar yıkıldığını düşünüyorum. Sebebine gelince Fetullah Gülen mağlubiyeti hazmedip taşıyabilecek bir insan değil. Şimdiye dek hiç mağlup olmadı. Şimdi üst üste mağlubiyetler yaşıyor. Son iki hakimin hamlesindeki mağlubiyet de ona en az 25 Aralık mağlubiyeti kadar ağır gelmiştir. Bence Paralel Yapı'nın işi bitmiştir. 8 Haziran sabahı tası tarağı toplamaya başlayacaklar.

DARBE SONRASI KABİNE BELLİYDİ

17/25 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı sonrası için ne planlıyorlardı?

AK Parti içinden bir kabine düşündüler. Ve o kabinenin başbakanı da, bakanları da belliydi.

KENDİ BEKLEDİKLERİ BAŞBAKAN

Ben onu söyleyemem. Kimi düşündüklerini biliyorum ama söyleyemem. Telaffuz ettikleri isimlerin bundan haberi bile yoktu ama onlar bazı isimleri düşünüyordu. Hatta zikrettikleri isimler daha sonra Erdoğan'a karşı bir tavır sergilemedikleri gibi Paralel Yapı ile mücadelede çok etkin oldular. Ama bunlar Erdoğan'ın gidişine kesin gözüyle baktıkları için bu isimleri ikna edeceklerini düşünüyorlardı. 25 Aralık, 'Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın' planının düğmeye basıldığı gündür.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23