• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hürriyet'ten Soylu'ya sansür!

Yeniakit Publisher
2015-07-29 20:02:00 -
Hürriyet'ten Soylu'ya sansür!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, genel seçim öncesi ortaya attığı "hile timi" iddiaları üzerine, AK Partili Süleyman Soylu tarafından yapılan suç duyurusu üzerine fezleke düzenlendi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, genel seçim öncesi "AK Parti'nin 3 bin 500 kişilik hile timi kurduğu" iddiaları üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından yapılan suç duyurusu üzerine fezleke düzenlendi.

Türkiye'nin konuştuğu haber Hürriyet tarafından önce internet sitesine konuldu, sonra kaldırıldı.

"HİLE TİMİ" İDDİASI DAVALIK ETTİ

Demirtaş, 17 Mayıs 2015'te "AK Parti'nin 3 bin 500 kişilik hile timi kurduğu", ekibin başında ise Soylu'nun olduğu iddiasında bulundu. "HDP'nin baraj altında kalması için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun başında bulunduğu 3 bin 500 kişilik bir ekibin, simülasyon ve seçim hilesi çalışması yürüttüğü, Soylu'nun il il dolaşarak bunların hazırlığını yaptığı"nı ileri süren Demirtaş'ın iddiaları medyada da yer aldı.
Söz konusu iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Avukatı Uğur Kızılca aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.
Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş'ın "kanaat açıklama ve ifade hürriyeti sınırlarını aştığı" hükmüne vardı.

DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI TALEBİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başsavcılık, Demirtaş'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesi ile Anayasanın 83. Maddesine istinaden "dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması"na karar verdi.
Bu kapsamda hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

HÜRRİYET ÖNCE YAYIMLADI SONRA...

Seçim öncesinde çok sert sözler ile polemiğe girdiği Süleyman Soylu'nun fotoğrafını bile sansürleyen Hürriyet bu kez de Türkiye'nin konuştuğu haberi önce yayımladı, sonra siteden kaldırdı.
Hürriyet haberi önce internet sitesinin ana sayfasından yayımladı. Ancak sonra arşivinden sildi. İnternet sitesinde Fezleke ve Demirtaş kelimeleri ile arama yapıldığında haberin kullanıldığı görülüyor. Ancak ilgili sonuca tıklanıldığında haber silindiği için ulaşılamıyor.
İşte Hürriyet internet sitesinde arşiv bölümünde yapılan arama ile çıkan sonuç. "Demirtaş" ve "Fezleke" kelimeleri ile yapılan aramada, "Demirtaş Hakkında Fezleke" başlığı ile haber 29 Temmuz tarihinde kullanılmış görünüyor.

Ancak habere tıklanıldığında, arşivden silinmiş olduğu için 404 SAYFA BULUNAMADI mesajı ile karşılaşılıyor.

FOTOĞRAFINI DA SANSÜRLEMİŞLERDİ

12 Haziran'da AK Parti MKYK toplantısı ardından "MHP ile uyum olur" başlığı ile kullandığı haberde, Ahmet Davutoğlu'nun yanında duran Süleyman Soylu'nun fotoğrafı üzerine bir bant çeken Hürriyet yaptığı sansürü "mizanpaj" kılıfına uydurmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23