• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hükümetten Japon ordusuna "hazır olun" talimatı

Yeniakit Publisher
2016-05-30 16:09:00 -
Hükümetten Japon ordusuna "hazır olun" talimatı

Japon ordusu, Kuzey Kore'nin balistik füze deneme olasılığına karşı hükümetin verdiği talimat doğrultusunda alarma geçti.

Japonya'da ordu, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatma olasılığına karşı teyakkuza geçirildi.

Japonya resmi haber ajansı NHK, Japon hükümetinin orduya, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatması halinde füze ülke topraklarına girerse müdahalede bulunması için hazırlıklı olma talimatı verdiğini duyurdu.

Japon ordusunun, alınan karar uyarınca, denetimi artırmak için yere konuşlandırılmış füzesavarların yanı sıra Aegis radar donanımlı destroyerleri konuşlandıracağı kaydedildi.

Tokyo, mart ayından mayıs ayının başına kadar orduya, herhangi bir balistik füzeye karşı hazırlıklı olması için benzer bir talimat vermişti.

Japon hükümeti, Kuzey Kore'de iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin, 36 yıl aradan sonra 6 Mayıs'ta düzenlenen ilk kongresinin ardından, provokasyonda bulunma ihtimalinin düşük olduğu değerlendirmesinde bulunarak 11 Mayıs'ta emri geri çekmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, geçen ay sonunda, Kuzey Kore'nin istediği an nükleer deneme yapabileceğine ve yeni bir orta menzilli füzeyi her an fırlatılmak üzere hazırda beklettiğine inandıklarını söylemişti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 6 Ocak'ta hidrojen bombası ve 7 Şubat'ta roket denemesi yaptığını açıklayan Kuzey Kore'ye ağır yaptırımlar kararı almıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23