• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HÜDAPAR: Kemalizm geri dönüyor

Yeniakit Publisher
2017-09-26 16:58:00 -
HÜDAPAR: Kemalizm geri dönüyor

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, iktidara gelenlerin sistemin sahibine dönüşmesi halinde, onlar için sonun başladığını ifade etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bingöl Karlıova İlçe Teşkilatının 2'nci olağan kongresinde yaptığı konuşmada, iktidarın son süreçte aşırı milliyetçi söylemlerde bulunduğunu belirterek, iktidara gelenlerin sistemin sahibine dönüşmesi halinde, onlar için sonun başladığını söyledi ve uyarılarda bulundu.  

"Hükümet eden parti 2002 yılında ilk kez iktidara geldiğinde sisteme muhalefet ediyormuş gibi bir görüntü çiziyordu. Aradan geçen 15 yıldan sonra üzülerek belirtiyorum ki; sistemin sahibine dönüştü ve devlet eski kodlarına geri döndü. Kemalist zihniyet hortladı." diyen Yapıcıoğlu, şunları ifade etti: 

"Şu anki AK Parti hükümeti de devlet kadrolarını o eski zihniyete teslim etmeye başladı. Dil aşırı derecede milliyetçileşti. Korkarım ki bu durum ayrışmayı kamçılayacak. Birkaç gün önce söylemiştim, şimdi bir kez daha söylüyorum. Dilin milliyetçileşmesi sadece o zihniyete hizmet eder. Bakınız 16 Nisan'da bir referandum yapıldı. Anayasa değişikliği referandumu. Hükümet sistemi değişsin mi, değişmesin mi? diye. O referandum sürecinde de hatırlarsınız hükümetin dili batıdaki milliyetçi oyları kapmak için yavaş yavaş milliyetçiliğe doğru kaydı. Kantarın topuzunu da kaçırdılar. Sonuçta ne oldu? Seçim sonuçlarını takip eden herkes şunu çok net bir şekilde biliyor ki; milli hassasiyetlerin, milliyetçi duyguların daha kabarık olduğu, milliyetçi söylemlerin prim yapmasını umdukları yerlerde sandıktan çıkan oylara baktıklarında, bu milliyetçi söylemlerinin orada da anayasa değişikliğine artı bir şey getirmediği net bir şekilde ortaya çıktı.'' dedi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23