• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HÜDA-PAR: Anladıkları dilden cevap vereceğiz

Yeniakit Publisher
2014-10-22 19:57:00 -
HÜDA-PAR: Anladıkları dilden cevap vereceğiz

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, parti üyesi Fethi Yalçın'ın PKK'lı teröristler taafından katledilmesi üzerine açıklama yaptı. Tasalı, "Bize eğer yaşama ve siyaset hakkı tanınmazsa biz de bu saldırganlara kendi anladıkları dilden cevap vermeye çalışacağız" dedi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı da parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Karlıova ilçesinde 12 gün arayla parti üyeleri Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın'ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini anımsatarak, faillerin bulunmasını istedi.

Çözüm süreci denilmesine rağmen partilerine yönelik saldırıların artarak devam ettiğini, 2 yıllık bir parti olmalarına karşın son 2 yılda 400'ye yakın saldırıyla karşılaştıklarını kaydeden Tasalı, "Yalçın, daha önce de PKK'lı çeteler tarafından tehdit almıştı. Tehdit sebebi HÜDA PAR'lı, sakalı ve Müslüman olması" dedi.

Zaman zaman medya aracılığı ve telefonlarda tehdit edildiklerini savunan Tasalı, konuşmasını şöyle devam etti:

"Herkes kendi güvenliğini alsın. Nefsi müdafaasını yapsın. Mensubu olduğumuz din bize bunu emrediyor. Dinimiz bize saldıranlara karşı kendimizi müdafaa etme hakkı veriyor. Bunu herkes bilsin. Bize eğer yaşama ve siyaset hakkı tanınmazsa biz de bu saldırganlara kendi anladıkları dilden cevap vermeye çalışacağız. Bu olayların faillerinin bir an önce hukuk karşısına çıkarılmasını istiyoruz."

Baskıyla, zulümle, öldürmekle hiçbir düşüncenin topluma dayatılamayacağının altını çizen Tasalı, "Barışsa barış, demokrasiyse demokrasi. Bunun çabasını yürütmeliyiz. Bunun için çabalamalıyız yoksa elimize silah alıp önümüze gelen siyasi muhaliflerimizi sindirerek bir yere varamayız. Siyasetçi siyaset yapmalı, elini değil, dilini kullanmalıdır" şeklinde konuştu.

Tasalı, bütün sivil toplum kuruluşlarını olayları kınamaya çağırdı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23