• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HSYK paralel tezgâhı önlesin

Yeniakit Publisher
2015-05-24 08:54:02 - 2015-05-24 08:54:01
HSYK paralel tezgâhı önlesin

Yeni Akit’in dün manşetten verdiği paralel yapının kirli seçim planı haberi geniş yankı uyandırırken, hukukçular da HSYK’yı göreve çağırdı. Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Alaaddin Varol ve Hukuki Araştırmalar Derneği Başkanı Hüseyin Kaya, “Seçimlere hile karıştırın’ talimatı gelirse, bunlar her türlü kumpası yapabilir. Bu konuda HSYK’yı göreve çağırıyoruz.” dediler.

İSMAİL UĞUR / ANKARA - Yeni Akit’in dün manşetten verdiği paralel yapının kirli seçim planı haberi geniş yankı uyandırırken, paralel çetenin seçim kumpasına karşı hukukçular da HSYK’yı göreve çağırdı. Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Alaaddin Varol, paralel çetenin sınav sorularını çalarak neler yapabileceğini gösterdiğine dikkat çekerek, “Pensilvanya’dan gelecek talimatla YSK’da görev yapan paralel hakimler her türlü kumpası yapabilir” dedi.

BU İŞİN TELAFİSİ YOK

Yeni Akit’e konuşan Varol, “Bu paralel çete karanlık bir örgüt. Devletin her kademesindeki örgüt üyesi verilen talimatlar doğrultusunda hareket ediyor. ‘Seçimlere hile karıştırın’ talimatı gelirse, bunlar her türlü kumpası yapabilir. Bu konuda HSYK’yı göreve çağırıyoruz. Paralel çeteye yakınlığıyla bilinen YSK’nın il ve ilçe seçim kurullarında görevli başkanları ve hakimleri değiştirin. Bu işin telafisi yok” uyarısında bulundu.

NELER YAPABİLECEKLERİNİ DAHA ÖNCE GÖRDÜK

Varol, paralel yapının gerek ÖSS, KPSS sınavlarında, gerekse de 17-25 Aralık darbe girişiminde neler yapabileceğinin görüldüğüne dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu yapı organize bir suç örgütü. Bu yapı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ terör örgütü olarak adlandırıldı. Bu örgüte üye hakim de savcı da polis de her türlü provokasyon yapabilir, suç işleyebilir. Devlette yuvalanmış binlerce kripto ajanı var. Ellerindeki devlet imkanlarıyla siyasi parti üyelerine ve işadamlarına nasıl kumpas kurduklarını, hukukçu kimliği taşıyan militanlarıyla ülkeyi nasıl kaos ortamına sürüklemeye yeltendiklerini millet olarak çok net gördük. Bu kirli yapıdan her türlü tehlikeli hile ve kumpas girişimi beklenir. Bu nedenle bütün kurumların çok dikkatli olması ve 7 Haziran’da milli iradenin çalınmasına ve kumpaslara kurban edilmesine izin vermemesi gerekir.

PARALEL KUMPASA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI

Yeni Akit’e konuşan Hukuki Araştırmalar Derneği Başkanı Hüseyin Kaya, “Özellikle böyle kritik bir seçimde bu yapıdan böyle bir kumpas beklenebilir. 7 Haziran seçimlerinde başta YSK olmak üzere bütün devlet kurumları son derece dikkatli ve şeffaf hareket etmek durumundadır. Milli iradenin tecelli etmesi için HSYK’ya düşen görevler vardır. Paralel çetenin her türlü kumpas ve hile girişimine karşı son derece dikkatli olunmalıdır” değerlendirmesi yaptı.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23