• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hoca tedaviye muhtaç

Yeniakit Publisher
2014-08-23 07:57:00 - 2014-08-23 11:57:49
Hoca tedaviye muhtaç

Paralel yapının Pensilvanya’da ikamet eden lideri Fetullah Gülen’in ‘yeminleşme’ çağrısına cevap veren AK Partililer, “Bu hoca tedaviye muhtaç” dediler.

AKİT/ANKARA - Paralel yapının Pensilvanya’da ikamet eden lideri Fethullah Gülen, herkul.org adlı sitede yayınlanan sözde dini sohbetlerinde dini bir liderden ziyade bir muhalefet partisi lideri gibi hareket ediyor. 17 Aralık darbe girişiminden sonraki sohbetinde  hükümete “beddualar” yağdıran Gülen, şimdi de sözde yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına göndermede bulunarak, hükümeti “karşılıklı yeminleşmeye” çağırdı. Gülen’in bu çağrısına AK Parti’den cevap gecikmedi. Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Yüreği yetiyorsa bir parti kursun” derken, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de “Kendisinin söylemleri, tükenmişliğin, bitmişliğin ifadesidir” dedi.

“DÖNÜP BAŞINA YIKILAN ÇATIYI…” 

Pensilvanya’daki şahsın gönül dünyamızda yeri yok” diyen Metiner, “Kendisi muhatabımız değildir. Paralel yapı ona bağlı bir yapılanma ise tasfiyesi için kararlılıkla yola devam edeceğiz. Kendisi muhatabımız değil ama siyasi bir parti kurar ve başına kendisi geçerse,  siyasi partinin genel başkanı sıfatıyla kendini muhatap alırız. Kendisi istediği lanetleşmeyi, bedduayı, yeminleşmeyi yapsın ama bunların kendisine döndüğünü görecektir. Dönüp bir başına yıkılan çatıyı görsün ve biraz akıllansın. Yüreği yetiyorsa ve siyaseti bu kadar çok seviyorsa bir parti kursun, öyle çıksın. Anamuhalefet partisi lideri gibi sufle gerisinde kalarak, dinin arkasına yaslanarak ileri bir dövüş içine girmekle bir şey elde edemez. Gücü yetiyorsa siyasal bir parti kursun. O zaman Hanya’yı Konya’yı gösteririz kendisine” dedi.

“KENDİSİ DİNİ BİR LİDER DEĞİL”

Gülen’i dini bir lider olarak kabul etmediklerini belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Metiner, “Dini bir lider olsaydı Cebrail Aleyhisselam’ı tahrif ve tahkir anlamına gelecek sözler sarf etmezdi. ‘Cebrail Aleyhisselam parti kursa kendisine oy vermem’ diyen zat, ne hikmetse Ekmeleddin için dualar yağdırıyor, destekler sunuyor, Recep Tayyip Erdoğan’a da siyasi linç uyguluyor. Bulunduğun pozisyon içler acısı bir pozisyon. Önce kendi haline bir ağlasın. Allah’a tövbe etsin. Türkiye halkından ve ümmetten özür dilesin” diye konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“BİTMİŞLİĞİN İFADESİ” 

Gülen’e siyasi bir parti kurması yönünde çağrıda bulunan diğer AK Partili vekil Metin Külünk ise “Varsa ilmi konuşsun, ilmi yoksa da alimlere danışsın. Sarf ettiği cümlelerin nezaket ölçüleriyle bir alakası yok. Bu kadar çaresizlik olur mu? İnsanı değerler kayboldu. İslami değerler zaten darmadağın. Eğer konuşmak istiyorsan gel kur bir parti, genel başkan ol. Çık aziz milletin önüne. Yap propagandanı. Sandıktan ne çıkarsa o. Kendisine genel başkanlık koltuğunu bırakacak bir muhalefet parti genel başkanı da bulunur. Kendisinin söylemleri, tükenmişliğin, bitmişliğin ifadesidir” şeklinde konuştu. 

“SAĞLIKLI BİR YAPISI YOK”

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak da Gülen ve ekibinin “vaiz lobisi” gibi hareket ettiğini söyledi. Paralel yapının son zamanlarda toplumun zihnini karıştırma çabası içerisinde olduğunun altını çizen Aksak, “Gülen’in sağlıklı bir yapısı yok, kendisi tedavi görmeli. Bu şahsı kullananlar, yazıp çizip eline veriyor. Türkiye’yi küçük düşürmek, büyümesini engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Paralel yapı ile mücadele ara verilecek bir konu değildir. Bunların devlet kurumlarında temizlenmesi gerekiyor” dedi. 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23