• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hoca kılıklı modern Lawrence’lar var

Yeniakit Publisher
2017-03-28 07:02:00 -
Hoca kılıklı modern Lawrence’lar var

Türkiye üzerinde oynanmak istenen kirli oyunlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “100 yıl önce Lawrence vardı, bugün de sarıklı cübbeli, modern Lawrence’lar var. Bölgemizin geleceği ipotek altına alınmak isteniyor” dedi.

HABER MERKEZİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda TÜGVA’nın programına katıldı. Geleceğimizin ipotek altına alınmaya çalışıldığını vurgulayan Erdoğan, “100 yıl önce Lawrence vardı, bugün de sarıklı cübbeli, modern Lawrence’lar var. Bölgemizin geleceği ipotek altına alınmak isteniyor. Unutmayın, millet olarak imtihanımız büyük, Müslümanlar olarak sorumluluğumuz ağır. Şartlar ne olursa olsun, bu imtihandan başarıyla geçmek zorundayız. Vahşet görüntülerinin sizleri karamsarlığa sevk ettiğini biliyorum, unutmayın bizler Müslümanız” ifadelerini kullandı.  

BATI’NIN HEDEFİ İSLAM

Dünyanın bir dönüşümün eşiğinde olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: “Sizler bu genç yaşta tarihin dönüm noktalarından birine şahitlik ediyorsunuz. 7 yıldır devam eden Suriye’deki zulüm 1 milyon kardeşimizin ölümüne sebep oldu. Son bir ümitle kendilerini Avrupa kapılarına atan mültecilerin yaşadıkları bizi derinden üzüyor. Bize demokrasi dersi veren Avrupalıların vicdanlarını nasıl iptal ettiklerine hep beraber şahit oluyoruz. Bu süreçte ortaya çıkan YPG, DAEŞ ve FETÖ gibi örgütler en çok İslam’a zarar vermektedir.” 

SİLAHI DAYASAN NE YAZAR!

İsviçre’deki skandal pankarta da değinen Cumhurbaşkanı, şunları dile getirdi: “İsviçre... Benim posterimi yapmışlar parlamentonun önüne şakağıma da silahı dayamışlar ‘Erdoğan’ı öldürün’ diyorlar. Ya, sizin her yeriniz silah olsa ne yazar... Rabbimin tayin ettiği ömrü kimsenin almaya gücü yetmez. Biz bu yola öyle çıktık, öyle devam ediyoruz. Şakağıma silah dayayan kimse, onlarla beraber yürüyen kimse, onlar burada işbirliği yaptılar. Hayır diyenler kim? Kandil hayır diyor. Avrupa’da ve Türkiye’de çalışmalar yapılıyor. İmralı, Pensilvanya hayır diyor” şeklinde konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CAHİLİYE DÖNEMİ GİBİ

Avrupa’nın evet etkinliklerini yasaklayan skandal tutumunu da eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim bakanım Avrupa’ya gidecek uçuş izni vermiyor. Hanım bakanım Hollanda’ya giriyor, arabaya hücum ediyorlar. Hani bunlarda kadın hakları vardı. Hani bunlarda kadın haklarıyla ilgili olarak saygı vardı. Bunlar dürüst değil, bunlar samimi değil. Bunlar cahiliyye dönemini yaşıyorlar. Hani o kız çocuklarını diri diri toprağa gömenler vardı ya, bunlar onların devamıdır.”

DARBE GECESİ NEREYE KAÇTIN?

 Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Erdoğan, “15 Temmuz’da tankların tüfeklerin karşısında dikilen gençler vardı. Kılıçdaroğlu, sen neredeydin, Atatürk Havalimanı’nda kaçıyordun, halbuki biz seninle orada buluşabilirdik. Neymiş, Bakırköy’deymiş” diye konuştu. 28 Şubat sürecini de hatırlatan Erdoğan, “Şu anda yeni sisteme karşı çıkanlar, dün üniversite önünde bizim kızlarımızı boynu bükük bekletenlerin tam kendileridir. İkna odaları kuranları kızlarımızı inim inim inleten onlardı” dedi.

CHP, “munis kedi” numarası yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de toplu açılış törenllerine katılarak vatandaşlara hitap etti. Beylikdüzü’ndeki konuşmasında yeni sistemin istikrar getireceğini belirten Erdoğan, 14 yıldır badirelere rağmen ülkeyi kalkındırdıklarını belirterek, “Eğer milletimizin bize verdiği güçlü destek olmasaydı, sorunların çözümünde ne bu sistem bir işe yarardı ne de bugün munis kedi numarası yapan muhalefet bize hayat hakkı tanırdı” dedi.

‘İSPAT ET, İSTİFA EDEYİM’

Büyükçekmece’de de muhalefete yüklenen Erdoğan, “Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘Cumhurbaşkanı’nın Meclis’i feshetme yetkisi var.’ Yalan söyleme. Ey Kılıçdaroğlu, çık bunu ispat et, ben Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim. O da ayrılsın ki CHP de bundan kurtulsun. Edemez” diye konuştu.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23