• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hizbullah'tan Barzani ve referandum iddiası

Yeniakit Publisher
2017-10-01 09:16:00 -
Hizbullah'tan Barzani ve referandum iddiası

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gayrimeşru referandumunu değerlendirerek, 'bu, bölgedeki bölünmenin başlangıcı' dedi.

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da şehit edilmesinin bin 378. yılı münasebetiyle konuşma yapan Nasrallah, IKBY'deki gayrimeşru referandumla ilgili "DEAŞ projesinin bitmesi ve başarısız olmasının ardından yeni bir proje hazırlanıyor. Bu, bölgenin yeniden bölünme projesi ve başlangıç IKBY'den olacak." dedi.

"İSRAİL'İN DAHA GÜÇLÜ OLMASI İÇİN BÖLGEYİ BÖLECEKLER"

Bölgenin tehlikeli bir sürecin önüne konulduğunu belirten Nasrallah, "Yeni Ortadoğu projesi, İsrai'in daha güçlü olması için bölgeyi ırk ve mezhep bakımından taksim etmek. Bölge halklarının sorumluluğu bu bölünme karşısında durmaktır." diye konuştu.

KÜRTLERE ÇAĞRI: MESELE BAŞKA! ALDATILMAYIN!

Kürtlere kendi kaderlerini tayin etmede aldatılmama çağrısında bulun Nasrallah, "Mesele başka. Mesele, bölgeyi ırk ve mezhep odaklı bölmek. ABD'de bölünmeye destek veren çağrılar yükselirken, Washington'un IKBY konusundaki tutumu güvenilmez." ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23