• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hizbullah Nusra'ya savaş ilan etti

Yeniakit Publisher
2015-05-06 20:30:00 -
Hizbullah Nusra'ya savaş ilan etti

Hizbullah'a yakın Menar televizyonu, grubun Lübnan'ın doğusunda Suriye sınırında bulunan Nusra Cephesi komutanlarını hedef aldığını duyurdu. Taraflar Suriye'nin Kalamun bölgesinde de çatışıyor.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin yanında savaşan Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, grubun Lübnan'daki Nusra Cephesi mensuplarını hedef alacağını açıklamıştı.

"KAYIPLAR VERMEYE HAZIRIZ"

Nasrallah "Lübnan devleti sınırdaki terör tehdidine karşı bir şey yapabilecek durumda değil. İnsanlar barış içerisinde yaşasın diye kayıplar vermeye hazırız. Saldırı ve tehditler karşısında eli kolu bağlı duracak değiliz" diye konuşmuştu.
Örgütün Suriye'nin Kalamun bölgesinde "büyük bir taarruz" hazırlığında olduğunu belirten Nasrallah, "Beklenen Kalamun operasyonundan önce hiçbir beyanatta bulunmayacağız. Operasyon kendi adına konuşacak" ifadesini kullanmıştı.

"ONLAR BİZE SALDIRDI"

Suriye'nin Kalamun bölgesinde Hizbullah militanları ve silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalarla ilgili olarak Nasrallah şunları kaydetti: "İddia edilenin aksine İdlip ve Cisr el Şugur'un düşmesinden sonra yeni bir cephe açmak için bir saldırı yapmış değiliz. Biz onlara saldırmadık. Onlar bize saldırdı. Lübnan topraklarındaki Arsal'da insanları öldürdüler, askerleri kaçırdılar. Biz Suriye'ye girmeden önce Arsal onların işgali altındaydı. Hayali bir tehditten değil, fiili bir durumdan bahsediyoruz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

30 HİZBULLAH MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ 

Bu arada Suriye'de muhalif Fetih Ordusu, başkent Şam'ın kuzeybatısında yer alan Kalamun bölgesinde "Kalamun'un Fethi" adı altında düzenlediği operasyonlarda 2'si üst düzeyde olmak üzere 30 Hizbullah militanını öldürdü.

Fetih Ordusu saha komutanlarından Ebu Hasan, silahlı muhaliflerin Kalamun bölgesinde Hizbullah destekli Esed güçlerinin mevzilerine operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

KOMUTAN DA ÖLDÜRÜLDÜ 

Söz konusu operasyonda muhalif güçlerle Hizbullah destekli Esed güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydeden Hasan, "Kalamun'da Fileyta ve Asel El Verd bölgesinin batısında muhalifler ile Hizbullah milisleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Hizbullah'ın bölgedeki operasyon komutanı Ali Halil Alyen ile Hizbullah'ın önemli üyelerinden Tevfik Neccar 30 Hizbullah milisleriyle beraber öldürüldü." dedi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23