• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hız kesmeden yatırıma devam

Yeniakit Publisher
2016-02-13 07:31:00 -
Hız kesmeden yatırıma devam

2016 yılında 3.2 milyar TL’lik yatırıma imza atacaklarını açıklayan Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, “Yatırımları hız kesmeden sürdürüp 3 yılda 10 milyar liralık yatırım yapacağız” dedi. Aslan, Türkiye’yi bulunduğu bölgede dijital üs konumuna getirmeyi hedeflediklerini söyledi

SON günlerde üst üste büyük ve istihdam artıracak yatırımlar yapacağını açıklayan devlere Türk Telekom da katıldı. 2015 yılının değerlendirmesini yapan ve 2016’nın hedeflerini açıklayan Türk Telekom COE’su Rami Aslan, bu yıl sonuna kadar 3.2 milyar TL’lik yatırım gerçekleştireceklerini söyledi. Aslan, “Türkiye’yi bölgede dijital üs haline getirmek istiyoruz. Hız kesmeden yatırımlara devam edeceğiz. Önümüzdeki 3 yılda 10 milyar lira daha yatırım yapıp, Türkiye’de dijital devrimi gerçekleştireceğiz” dedi.

Türk Telekom’un, son 7 yıldır Türkiye’nin en değerli telekom markası olduğunu belirten Aslan, ülkenin yüzde 98’ine sabit internet erişimi sağlandığını kaydetti. Aslan, Türk Telekom’un son 10 yılda Türkiye’ye toplam 20 milyar liralık yatırım yaptığını aktararak, 81 ilde 213 bin kilometrelik fiber ağa sahip olduklarını söyledi.

TEK ÇATI ALTINDA HİZMET

Bir kaç hafta önce Türk Telekom, TTNET ve Avea’nın tek bir marka altında birleştiğini hatırlatan Aslan, “Aynı zamanda satış birimlerimizi de entegre etmek istedik. 2015 yılında satış kanallarımızla ilgili çok önemli bir proje başlatmıştık. Bu yılın ilk çeyreği sonunda, artık bütün Türk Telekom, Avea ve TTNET markalarının bayileri birleşmiş ve tek marka altında hizmet verecek” dedi.

Aslan, Türkiye’deki tek çoklu oyuncu olduklarını, ses, genişbant, internet ve televizyon gibi birçok alanda çözüm sunduklarını dile getirerek, “Bizim abone dağılımımız verdiğimiz hizmetler arasında oldukça dengeli. Ancak rakiplerimizde durum bu böyle değil. Onlar mobil ağırlıklı hizmet veriyor” değerlendirmelerini yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aslan, “Türk Telekom geçen yıl satış gelirlerinde yüzde 7’lik büyümeyle 14.5 milyar lirayı, faiz, amortisman ve Vergi Öncesi Kar’da (FAVÖK) ise yüzde 6’lık artışla 5.3 milyar lirayı geçti. Bunlar Türk Telekom tarihindeki en yüksek değerler. Geçen yıl yapılan yatırımlar ise 2.9 milyar lira oldu. Bu rakam 4.5G spektrum ihalesi dahil edildiğinde 6 milyar liraya yaklaştı. 2015 yılını tüm hedeflerin oldukça üzerinde tamamladık. Türkiye’nin dijitalleşmesine katkı için çok önemli görüyoruz. Bu dijital devrim sadece müşteriler için değil, Türkiye’nin de menfaatleri için büyük hizmet verecek” dedi.

‘YATIRIM KABİLİYETİ KORUNMALI’

Aslan, geçen yıl sabit internette yüzde 7’nin, mobilde yüzde 15’in ve kurumsal datada yüzde 20’nin üzerinde büyüdükleri bilgisini verdi. Geçen yıl internette toplam abone sayılarının 416 bin artarak 8 milyona yükseldiğine işaret eden Aslan, “Önemli olan pazarda müşterinin data kullanımının artıyor olması” şeklinde konuştu.

Fiber ev erişiminin 4 yıl önce yüzde 20 seviyesindeyken, bu rakamın geçen yıl yüzde 62’ye ulaştığını aktaran TT CEO’su Rami Aslan, “Türkiye’ye 4.5G’nin gelişi yaklaşık son 1.5 yıldır kamuoyunun gündeminde. Geçen bu 1.5 yıllık sürede Türk Telekom’un yaptığı yatırım diğer tüm operatörlerin yaptığı yatırımın 6 katı. Bu bizim 4.5G ile ilgili olan yatırım taahhüdümüzü de gösteriyor. Fiber abone sayımız yüzde 30 artışla 1 milyon 465 bine erişti. Mobil abone sayımız 932 bin artarak 17.3 milyona ulaştı. Faturalı abone oranımız ise yüzde 51’lere ulaştı ve bu da Türkiye’deki en yüksek oran. Akıllı telefon penetrasyonunda da yüzde 66 ile sektör ortalamasının üzerindeyiz” ifadelerini kullandı.

YATIRIMLARIN  YÜZDE 52’Sİ TT’NİN

Aslan, sektördeki toplam altyapı yatırımlarının yüzde 52’sinin TT tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “Son 10 yılda 20 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bu 20 milyar lira hem mobil hem fiber alt yapıya yapılan miktardır. Her haneye fiber bağlamak istiyoruz. Türkiye’yi bölgede bir dijital üs haline getirmek istiyoruz. O yüzden de hız kesmeden yatırımlara devam etme kararı aldık ve gelecek 3 yılda 10 milyar lira daha yatırım yaparak Türkiye’de dijital devrimi gerçekleştireceğiz. Bu, Türkiye’nin geleceğine ne kadar inandığımızın bir göstergesi.”

FİBER ALTYAPISINDA 11 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

TT’nin fiber altyapısının istihdam açısından da önemli olduğuna işaret eden Rami Aslan, “Fiber altyapımızda 11 bin kişi istihdam ediyoruz. Ekosistem ve tedarikçilerimizle birlikte 19 bine ulaşıyor. Bu rakam; sektördeki diğer oyuncuların toplam çalışan sayısının neredeyse 3 katı” dedi. Aslan ayrıca, Rami Aslan, “FAVÖK yüzde 7 artışla 5.7 milyar liraya ulaşacak. Yatırım hacmi 2015’e göre yüzde 9 artacak. Bu gelirlerimizin yüzde 21’i. Sektörün çok üzerinde olan bu oran” diye konuştu.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23