• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hitler, Stalin ve Bağdadi okul yıllığında

Yeniakit Publisher
2016-05-27 15:01:00 - 2016-05-27 16:23:57
Hitler, Stalin ve Bağdadi okul yıllığında

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde faaliyet gösteren "Quaker Valley" eğitim kurumlarının okul yıllığında, Hitler, Stalin ve Bağdadi'nin sözlerine yer verilmesi velilerin tepkisini çekti.

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde faaliyet gösteren "Quaker Valley" okulları mezuniyet için hazırlanan yıllıklarda Joseph Stalin,  Adolf Hitler ve DAEŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin özdeyişlerine yer verdi. Velilerin büyük tepkisinin ardından özür dileyen kurum, yıllıklar için talep edilen ücretlerin geri ödeneceğini açıkladı.

YILLIĞA KONAN HİTLER, STALİN, BAĞDADİ ÖZDEYİŞLERİ

Hitler'in "Kelimeler keşfedilmemiş yerlere köprüler kurar",  Stalin'in "Fikirler silahlardan daha güçlüdür. Biz düşmanlarımızın silah sahibi olmalarına izin vermedik, neden fikir sahibi olmalarına izin verelim ki" ve IŞİD lideri Bağdadi'nin "Doğru ol. Doğru olmayan asla muvaffak olmaz. Cesur ol. Düşmanın dahi olsa verdiğin sözü tut" sözleri yetkilileri zor durumda bıraktı.

KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLEDİLER

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde, Quaker Valley eğitim kurumlarına bağlı lisenin mezuniyet yıllıklarında şiddet eylemleri ile anılan liderlerin özdeyişlerinin yer alması, öğrenci velilerince tepkiyle karşılandı. Velilerden gelen tepki üzerine okul yönetimi editöryal denetim sürecinde yaşanan ihmal için kamuoyundan özür diledi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada, özdeyişlerin içeriklerinin kontrolden geçtiği, fakat yazar isimleri konusunda editör heyetin dikkatsiz davrandığı kaydedildi. Özdeyişleri kapatmak için dağıtılacak etiketler ile yıllıklar için talep edilen ücretin ailelere iade edileceği açıklandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23