• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hindistan'da Trump temizliği

Yeniakit Publisher
2017-11-28 13:37:00 -
Hindistan'da Trump temizliği

Hindistan'a gelen Ivanka Trump için sokaklardaki dilenciler ve evsizler bakımevlerine yerleştirildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump, bugün başlayacak ve 3 gün sürecek küresel girişimcilik zirvesine katılmak için Hindistan'ın Haydarabad şehrine geldi.

Ivanka Trump'ın Haydarabad ziyaretinin hazırlıkları haftalar öncesinden başladı. Polis, ziyaretten günler önce yüzlerce dilenci ve evsizi toplayarak bakımevlerine yerleştirdi.

Trump'ın ziyareti öncesi sokakları dilencilerden "temizlemek" isteyen polis, dilencileri ihbar edenlere 7,5 dolar para ödülü verileceğini duyurdu.
Şehir merkezindeki üst geçit ve bazı binalar boyandı. Geçiş güzergahındaki yollara Ivanka Trump'ın resim ve sözlerinin yer aldığı reklam panoları asıldı.

Zirve nedeniyle güvenliğin artırıldığı şehirde 2 gün boyunca 10 bin polis ve asker görev alacak. Şehirde trafik yoğunluğunun yaşanmaması için eğitime ara verildi.

Küresel girişimcilik zirvesinin açılışını Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Trump birlikte gerçekleştirecek. Başbakan Modi, bu akşam Trump onuruna Falaknuma Sarayı'nda akşam yemeği verecek. Basın toplantısı düzenlenmesi beklenmeyen Trump, çarşamba günü sona erecek ziyareti sırasında iki ayrı panele daha katılacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan zirveye, İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair'in de aralarında bulunduğu bin 200 davetli katılıyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23