• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Himmet yoksa gözaltı var

Yeniakit Publisher
2016-04-30 06:59:00 - 2016-04-30 06:54:07
Himmet yoksa gözaltı var

Himmet yoksa gözaltı var

Van merkezli 9 ilde yürütülen “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” soruşturmasında, aralarında eski emniyet amiri ve polislerin de bulunduğu şüphelilerin, işadamlarından “himmet” ve “burs” adı altında para istedikleri, vermeyenler hakkında da gözaltı işlemi yaptıkları ortaya çıktı. Savcılığa yansıyan belgelerde, örgüte yakın olmayan bir iş adamının kişisel mail adresinin usulsüz şekilde takip edildiği, bir diğer iş adamının iş yerine konulan teknik takip cihazıyla mahkeme kararı sonuçlanmasına rağmen takibinin yapıldığı kaydedildi. Balıkesir’de ise bünyesinde 6 okul ile bir yurt bulunan şirkete kayyım atandı. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü olan Murat Günbeyi hakkında da FETÖ soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarıldı.

DİNK DÂVÂSINDA FETÖ PARMAĞI

Ordu Vali Yardımcısı olarak görev yapan eski Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç hakkında “FETÖ/PDY yardım etmek” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede Özkılıç’ın, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde sorumluluğu olan kamu görevlileriyle ilgili hazırladığı teftiş raporlarında, Dink’in “mutlak suretle öldürüleceği” bilgisi yer alan F3-F4 raporlarını bilinçli kullanmadığı iddia ediliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, “şikayetçi” olarak Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, kardeşi Hasrof Dink, oğlu Arat Dink ile kızları Delal ve Sera Dink, şüpheli olarak halen Ordu Vali Yardımcılığı görevini yürüttüğü belirtilen dönemin mülkiye başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç yer aldı. 

KPSS SANIKLARININ SAVUNMASI ALINDI

230 kişi hakkında “FETÖ kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlarından açılan davada, aralarında eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in de olduğu tutuksuz 8 sanığın savunması alındı. Mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet İlter ve Songül Akkaya’nın yurtdışı çıkış yasağını ve karakola imza verme şartlarını kaldırdı. Duruşma ertelendi. İzmir’de ise FETÖ/PDY iddianamesi mahkemece kabul edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23