• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hilal büyüdükce helal de büyüyecek

Yeniakit Publisher
2014-08-31 08:16:00 - 2014-08-30 22:21:52
Hilal büyüdükce helal de büyüyecek

4-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Helal Gıda Fuarı’nın sağlıklı tüketim için fırsat olduğunu söyleyen GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer, “Sadece gıdada 860 milyar dolarlık dünya helal pazarı mevcut. Helal Sertifikası’na karşı İslam dünyasının bilinci arttıkça elimiz de güçlenecek’’ dedi.

CEVAT KIŞLALI / İSTANBUL - GİMDES Genel Başkanı Dr. Müh.Hüseyin Kami Büyüközer, 4-7 Eylül tarihleri arasında CNR’da düzenlenecek Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nda gıdadan kozmetiğe, turizmden tekstile, catering ve lojistikten finansa kadar geniş bir yelpazede Türkiye’nin farkındalığını ortaya koyan etkinliğe önayak olacaklarını söyledi.

400 FİRMAYA SERTİFİKA VERİLDİ

Helal ve tayyip ürünler sempozyumu başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı etkinliklerle helal sertifikasının önemine dikkat çekmeye devam ettiklerini kaydeden Büyüközer, Türkiye’de 400’e yakın firmanın kendilerine müracaat ederek helal sertifika aldığını ve 1000 kadar firmanın da müzakere sürecine alınarak değerlendirmeye tabi tutulduğunu kaydetti.

‘MÜSLÜMAN KOŞER’E KOŞMASIN’

2.5 trilyon dolarlık pazarda Müslüman dünyanın daha etkin olması gerektiğine vurgu yapan Büyüközer, “Gıdada helalleşmenin yüzde 14 seviyesinde olması düşündürücü. 15 milyonluk nüfusu bulunan Yahudi toplumu Koşer sertifikasıyla 250 milyar dolara ulaşmış durumda. Amerika’daki Müslümanlar da Helal Sertifika’ya ulaşamadıklarından dolayı Koşer’e kayıyor. Helal Sertifikası’na karşı İslam dünyasının bilinci arttıkça elimiz de güçlenecek’’ dedi.

KARALAMA KAMPANYASI VAR

Sektörde Avrupa ve ABD başta olmak üzere dezenformasyon yapıldığını, helali karalamak için çirkin haberlerin piyasaya sürüldüğünü söyleyen Büyüközer, “6 bin çeşit üründen bahsediyoruz.Firmaların ürettiği tüm ürüne hassas inceleme süreci uyguluyoruz. 100 civarında yerli firmanın yer alacağı fuarda bilgilendirme ile birlikte tanıtımına da katkı yapacağız. Tüm Müslümanları bu duyarlılığa çekerek aynı potada eritmek istiyoruz” diye konuştu.

‘DENETİM EKİBİMİZ İŞBAŞINDA’

Helal anlayışının tüm ülkede yaygınlaşması için sadece fuar dönemlerinde değil, fuar öncesi etkinliklerle de tanıtım için kolları sıvadıklarını kaydeden GİMDES Genel Başkanı Dr. Müh. Hüseyin Kami Büyüközer, “Binin üzerinde toplantı ve seminerlerle halkımızı bilgilendirmeye çalıştık. Talep edildikçe de hangi il olursa olsun ulaşma gayretinde olduk” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı: “Gıda mühendisi, kimyacı, veteriner, ziraat mühendisi, biyolog ve fıkıhçılarımızın içinde bulunduğu denetim ekibimizin firmaları inceleyerek sağlıklı ve helal sonuç ortaya koyması ilk önceliğimiz.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23