• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hikmet Genç'ten CHP ve Çipras karşılaştırması

Yeniakit Publisher
2015-01-30 12:22:00 - 2015-01-30 12:39:44
Hikmet Genç'ten CHP ve Çipras karşılaştırması

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hikmet Genç, bugün yayınlanan köşe yazısında CHP ile Çipras'ın farklı yönlerini ele aldı.

YENİAKİT.COM.TR - Yeni Şafak gazetesi yazarı Hikmet Genç, “Yunanis-tan’daki seçimler çok güzel. Bizimle aynı dünya görüşünü paylaşan bir siyasi partinin başarı kazanması elbette ki güzel” diyen Kılıçdaroğlu'na "Syriza ile CHP'nin aynı dünya görüşünde olduğunu sanmıyorum." şeklinde cevap vererek, bu düşüncesinin sebeplerini sıraladı.

Syriza'nın işçiden, emekçiden, proleterden oy aldığını belirten Genç, CHP'nin sahillerde iyi olduğunu ve türünün son örneği olduğunu dile getirdi.

Genç, "Çipras’a göre AK Parti başarılı. AK Parti’nin yaptığını yapmak istiyorlarmış. Ee elin solcusu anlıyor sosyal demokrasiden. Öyle vatandaşa bidon kafalı, makarnacı, proteini az almış cahil falan demiyor" ifadelerini kullandı.

Hikmet Genç paralel değil dik durmak gerektiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu faşizan statükodan miras ‘andımız’ın kaldırılmasına karşı çıkar. Ama Çipras’ın ‘Ne mutlu Yunanım’ diye söylemi asla desteklemez! Çipras tırnağıyla kazıyarak, merdivenleri tırmanarak lider olmuş, Kılıçdaroğlu gibi kasetle değil. Çipras emperyalizme karşı vaatleriyle seçime girdi... Kılıçdaroğlu gibi ‘tape’lerle değil. Üstelik Çipras Türkiye’deki Kürtlere ilgileniyor. Çipras’ın barış sürecine katkısı CHP’den daha fazla! Çipras’ın partisi Filistin’i devlet olarak tanıyor, Filistin Kılıçdaroğlu’nun umurunda değil.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tabii ki benzer noktalar da var. Örneğin Çipras dini törene katılmadı ve İncil üzerine yemin etmedi. Bizim solculara da ‘Kur’an üzerine yemin et’ desen etmezler. Aslında çok dindarlardır ama, böyle bir şey teklif edersen ortalığı ayağa kaldırırlar. Anıtkabir’e gidip ‘Ata’ya şikayet ederler. Çipras böyle yapmaz. Ateist olduğunu söyler ve başka bir açıklama yapmaz. Örneğin, ‘Siz benim İncil üstüne yemin etmediğime bakmayın, benim ninem kiliseden çıkmazdı, dedem de başpiskopostu’ demez!"

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23