• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hergele'den İhsan Özkes'e cevap

Yeniakit Publisher
2015-09-05 14:05:00 -
Hergele'den İhsan Özkes'e cevap

Ahmet Hakan 'Son 60 yılın en küçük siyasi ahlaksızı' yazısıyla Bağımsız vekil İhsan Özkes'e, cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili olumsuz görüşler bildirmesinin ardından Saraya gitmesi ve 'Hz Muhammed yaşasaydı o da giderdi' çıkışıyla gündemi saalayan İhsan Özkes'e Ahmet Hakan'dan çok sert bir yazı geldi.

"Son 60 yılın en küçük siyasi ahlaksızı" başlığıyla Hürriyet'te yer alan bugünkü yazısında Özkes'e çok ağır sözlerle eleştiri yapan Ahmet Hakan, "Ey İhsan Özkes denilen şahıs! Sen değil misin, daha dün... "Ak Saray değil kaçak saray" diyen."diye seslendi.

ÖZKES 'ŞAKŞAKLADILAR' SÖZÜYLE AHMET HAKAN'I MI KASTETTİ?

Katıldığı bir programda, 'Tayyip Erdoğan düşmanlığının alt yapısını kurarken, onun dini referansını da motive eden kişi bendim' diyen Özkes,"Hz. Muhammed yaşasaydı Saray'a gitmezdi derken şakşakladılar. Aynı Özkes, yanlışı görüp bir adım atınca ondan kötüsü yok dediler. Demezler mi insanlara, yahu bu adam bir yıl önce Hz. Muhammed'i o olayda söylerken, sizin hiç mi zerre kadar Hz. Muhammed sevginiz yoktu? Asıl o anda ilk söylediğimde yanlış yapmıştım, ikinci yaptığımda da yanlış yaptım." diyerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin çelişkili olmakla eleştirilen açıklamalarının her ikisinin de hatalı olduğunu belirtmişti.

"HİÇ UTANMADAN BANA İFTİRA ATIYORSUN"

Hakan, Özkes'in 'şakşakladılar' ifadesiyle kendisini kastettiğini belirttiği yazısında, Özkes için "Bir de hiç utanmadan bana iftira atıyorsun. Güya sen "Hz. Muhammed Saray'a gitmezdi" dediğinde... Ben seni övüyormuşum. Güya sen "Hz. Muhammed Saray'a giderdi" dediğinde ise... Ben seni yeriyormuşum. Vay müfteri müftü vay... Vay hayâsızlıkta sınır tanımayan hoca vay..." dedi.

"ADAMSAN, MERTSEN, İNSANSAN..."

Hakan, bununla da kalmayıp, Özkes'e "Azıcık kaldıysa adamlığın, azıcık kaldıysa mertliğin, azıcık kaldıysa insanlığın... Bana attığın bu iftiraları kanıtlarsın. Ben ne zaman... "Amma güzel buyurdun ya İhsan Hoca! Hakikaten de Hz. Peygamber yaşasaydı Saray'a gitmezdi! Hay diline sağlık" demişim? Ben ne zaman kıyıda köşede fiskos halinde CHP'ye akıl vermişim? Adamsan, mertsen, insansan... İspatla! İspatlayamazsan alçaksın, şerefsizsin. Bre gafil! Ben senin Erdoğan'a yönelik eleştirilerinde dini kullanmandan zerre kadar hazzetmezdim. Tıpkı Erdoğan'a yönelik sırnaşmanda dini kullanmandan zerre kadar hazzetmediğim gibi." diye çıkıştı.

"BE ARLANMAZ..."

"İnsan tabii ki değişir, tabii ki kendisiyle hesaplaşır, tabii ki görüşleri farklılaşır, tabii ki dünyaya bakışı olgunlaşır, tabii ki hayat algısı çeşitlenir.İktidara karşıyken yandaş olabilir, yandaşken de karşı olabilir. Şartlar değişir, konjonktür değişir, siyasetler değişir... Buna bağlı olarak kişisel değişimler de kaçınılmaz olur." diyen Hakan, Özkes'in geçirdiğini iddia ettiği değişimi için "Senin maceranın bu türden bir macerayla ne ilgisi var a be arlanmaz! Sen partisiyle arası açılınca bir gün önce "ak" dediğine, bir gün sonra "kara" diyen sıradan ve acınası bir politik fırıldaksın. Senin sorunun, iktidara karşı olmak ya da iktidara yandaş olmak değil. Senin sorunun baştan sona, tepeden tırnağa karaktersizlikle alakalı..." diye bomba etkisi yaratan sözler sarfetti.

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ahmet-hakan_131/son-60-yilin-en-kucuk-siyasi-ahlaksizi_29992765
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23