• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Her şey daha iyi bir ebeveyn olmak için

Yeniakit Publisher
2017-05-05 23:22:00 -
Her şey daha iyi bir ebeveyn olmak için

Kurulduğu ilk günden beri ebeveynler için alanında uzman isimlerle özel söyleşi ve etkinlikler düzenleyen Akbatı AVYM, bu yıl ikincisini düzenlediği Aile Festivali kapsamında ebeveyn-çocuk ilişkisini daha da güçlendirmek amacıyla altı haftalık bir program hazırladı. 6 Mayıs – 17 Haziran tarihleri saat 14.00-16.00 saatleri arasında her Cumartesi gerçekleşecek olan Aile Festivali’nde ebeveynler bağımsız hareket edebilen, özgüveni yüksek, başarılı ve mutlu çocuk yetiştirmenin püf noktalarını birbirinden farklı aktivitelerle deneyimleyerek öğrenecek.

Akbatı, her yıl birbirinden anlamlı projelerle kutladığı anneler ve babalar gününü aile ve çocuk gelişimi alanında uzman isimlerle gerçekleştirilecek söyleşiler, rol değiştirme oyunları ve videolu içerik paylaşımlarını kapsayan özel bir programla kutlamaya hazırlanıyor. İlki geçen yıl düzenlenen Aile Festivali 6 Mayıs-17 Haziran 2017 tarihleri arasında Akbatı AVYM’de ziyaretçilerini ağırlayacak.

 Alanında uzman isimlerle ebeveyn okulu

Akbatı AVYM, birer gün kutlanan anne ve babalar gününü bir buçuk aya yayıyor ve ‘Ebeveynler ne yapmalı’ özelinde düşünerek bu yıl farklı bir program düzenliyor. 6 Mayıs Cumartesi gününden itibaren her Cumartesi devam edecek olan programda özel olarak hazırlanan içeriklerin katılımcıların kalbine hitap etmesi amaçlandı. Psikolojik danışmanlık, aile ve çift terapisi, sanat terapisi, EMDR terapisi konularında uzman Ülkü Unsu, Akif Karakuş ve Montessori Uzmanı Funda Akpınar’ın konuk olacağı bir ‘Ebeveyn Okulu’ niteliği taşıması amaçlanan programda anne-babalar, tek taraflı dinlemek yerine çocuklarıyla birebir etkileşimde olarak, onları hissedip daha iyi anne-baba olmanın yollarını öğrenecek. Ebeveynler söyleşilere katılırken, çocuklar da söyleşi alanında kurulacak özel etkinlik atölyesinde keyifli vakit geçirecekler.

‘Ebeveynler çocuklarını ne kadar tanıyor?’ konusuyla başlayacak olan programda, çocuğun duyguları ve hayattaki roller, ebeveynlerin karşılıklı etkileşimde oldukları çeşitli oyunlarla deneyimlenecek. Montessori Okulu sahibi Funda Akpınar ile Montessori uygulamalarının da yapılacağı etkinlik, son haftasında çocukların babalarıyla birlikte yarışacağı ‘Akbatı’da Gizli Hazineyi Bul’ oyunu ve ‘Beni Ödülle Cezalandırma’ isimli kitabıyla dikkatleri üzerine çeken ünlü akademisyen, yazar Dr. Özgür Bolat’ın vereceği söyleşi ile sonlanacak.Her Cumartesi 14.00-16.00 arasında toplam altı etkinliğin gerçekleşeceği Aile Festivali’nde, en az dört etkinliğe katılan tüm anne-babalara ise katılım sertifikası verilecek.

Çocuğunuzun Özünü Tanıyın
ÖNE ÇIKAN VİDEO

6 Mayıs Cumartesi / 14:00 – 16:00

Aile Festivali’nde ilk etkinlik çocuklara müdahale ve bunun çocuğun üzerindeki etkileri hakkında bilgilendirilmek üzerine oluşturulmuş bir kurguyla başlayacak.

Katılımcı ebeveynler ikili gruplar halinde karşılıklı minderlerde oturacaklar. Taraflardan biri çocuk rolünde, diğeri ebeveyn rolünde olacak. Çocuk rolündeki ebeveyn kilden istediği bir hayvanı yaparken, ebeveyn rolündeki ebeveynden önce olumsuz, daha sonra olumlu müdahale cümleleri ile çocuğa karışması istenecek. Belirli bir süre sonra çocuk rolündeki ebeveyne neler hissettiği sorulurken, eğitim sonunda tüm katılımcılara içinde ne tohumu olduğu bilinmeyen paketler dağıtılacak.

0-6 Yaşın Çocuk Gelişimde Önemi ve Montessori

13 Mayıs Cumartesi 14:00 – 16:00

Montessori Sertifikası ve Montessori Okulu sahibi Funda Akpınar’ın uygulamalı vereceği bu seminerde ebeveynler konu hakkında bilgileri dinleyerek, Montessori uygulamasını da öğrenirken, çocuklar ise “çocuklara önceden hazırlanmış bir çevrede özgürlük tanımak” şeklinde tanımlanan Montessori oyun alanını deneyimleme fırsatı bulacaklar.

Olumsuz Duyguları Dışarıda Bırakın

27 Mayıs Cumartesi / 14:00 – 16:00 

Ebeveynler bu etkinlikte psikologlar tarafından duyguların ve hareket etme isteğinin reddi ve bunun çocuğun üzerindeki etkileri hakkında bilgilendirilecekler. ‘Olumsuz duygular kötü müdür? Duygu girdabındayken çocuğa nasıl davranmalıyız?’ sorularının irdeleneceği bu oturumda gönüllü katılımcıyla çeşitli duygu-ret senaryoları çalışılacak. Sonunda ise çocuk rolündeki ebeveyne kendisine nasıl davranılmasını beklediği sorulacak.

Drama Üçgeni

3 Haziran Cumartesi / 14:00 – 16:00 

Akademinin ikinci haftasında katılımcılar drama üçgenini öğrenip, canlandıracaklar. Dörtlü gruplara ayrılacak olan katılımcılara birer resim kâğıdı verilecek. Herkes aklındaki resmi yapmaya başladıktan sonra kağıtlar katılımcılar arasında saat yönünde değiştirilecek. Dört turdan sonra orijinal resmin sahibine döneceği etkinlikte katılımcıların girdikleri roller ve dinamikler gözlemlenecek. Uzmanlar tarafından her bir katılımcıya geri bildirim verildikten sonra katılımcıdan hislerini dile getirmesi istenecek.

Beklenmeyen Durumlarda Vücudumuzda ve Ruhumuza Neler Olur?

10 Haziran Cumartesi / 14:00 – 16:00 

Seminer olarak verilecek bu etkinlikte ise ‘Travmada beynin tepkileri: Kaç/Don/Savaş- Hangi tepkiyi en çok veriyoruz? - Bir tepki diğerinden iyi mi? - Travmada hayvanlar ve insanlar arasındaki farklar - Travmada duygularımız’ konular, video ve anıların yanısıra travmadan çıkmaya ilişkin beden uygulamaları ile desteklenecek.

Akbatı’da Gizli Hazineyi Bul  / Özgür Bolat  “Mutlu Ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?”

17 Haziran Cumartesi /  12:00-14:00

Bir buçuk aya yayılan etkinliklerin son haftasında ise Babalar Günü’ne özel, çocukların babalarıyla birlikte yarışacağı ‘Gizli Hazineyi Bul’ oyunu oynanacak. 4 ailenin katılacağı yarışmada çocuklar babalarıyla Akbatı’nın içine gizlenmiş ipuçları ile gizli hazineyi bulmak için yarışacak ve sonunda hediye çeki kazanacak.

Aile Festivali’nin son etkinliği ise, ‘Beni Ödülle Cezalandırma’ isimli kitabıyla dikkatleri üzerine çeken ünlü eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat’ın konuşmacı olacağı“Mutlu Ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” başlıklı söyleşi olacak.Söyleşideçocuk eğitiminde doğru bilinen yanlışlar, mutlu çocuk yetiştirmenin püf noktaları tartışılacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23