• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hendek kazan ‘arkadaş’ yumurta atan ‘terörist’

Yeniakit Publisher
2016-05-24 06:44:00 - 2016-05-24 06:28:01
Hendek kazan ‘arkadaş’ yumurta atan ‘terörist’

Daha önce AK Partililere yapılan yumurtalı saldırılar için “Demokrasilerde bu tür tepkiler olur” diyen Kılıçdaroğlu, kendisi yumurtalı protestoya uğrayınca yine çark etti.

HARUN SEKMEN / İSTANBULGeçtiğimiz yıllarda başta dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti milletvekili Burhan Kuzu’ya ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yönelik yumurtalı saldırılar için, “Demokraside bu tür tepkiler olur” diyen CHP’lilerin, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yumurtalı saldırı için, “Teröristler ve eli kanlı insanlar” demesi CHP’nin ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koydu. CHP’nin bu ikircikli tavrını Akit’e değerlendiren siyasiler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, asker ve polis şehit edenlere, hendek kazanlara, “Arkadaşlar” diye hitap ettiğini hatırlatarak, “HDP’nin peşine takılmış bir CHP’den ve Kılıçdaroğlu’ndan beklenen bir davranıştır” dediler.

BALTA: “CHP, HDP İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR”

“CHP’nin hendek kazanlara, asker polis şehit edenlere, ‘Terörist’ demesi gerekirken, yumurta atanlara bu ibareyi kullanması bizi şaşırtmamıştır” diyen, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Dokunulmazlıklarla alakalı tutumlarını da tüm kamuoyu gördü CHP ile HDP birlikte hareket ediyor. CHP’nin içindeki sağduyulu insanların ve tabanın bunu görmesi lazım.  Bunlar hoş şeyler değil. Bir çizgileri, duruşları olması lazım” ifadelerini kullandı. 

DOĞAN: “ONLARIN MANTIĞINA GÖRE BU DA DEMOKRASİDİR”

CHP’lilerin daha önce aynı yumurtalı saldırılar AK Partililere olduğunda, “Bunlar demokrasinin gereğidir” dediklerini hatırlatan eski Refah Partisi Bahçelievler Belediye Başkanı Muzaffer Doğan, “Onların mantığına göre bu da bir demokratik hak ve davranış tarzıdır. Kemal Kılıçdaroğlu bir siyasetçiden çok bir provokatöre benziyor ve adeta bu durumu tetikliyor. Teröristlerle işbirliği tutuyor” ifadelerini kullandı. Bir şehit yakınına terörist yahut eli kanlı insanlar ibareleri kullanılmasından rahatsız olduğunu belirten Doğan, “O şehit yakını atmasaydı iyi olurdu. Lakin dediğim gibi Kılıçdaroğlu söylem ve hareketleriyle bu durumu tahrik ediyor” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“CHP’Yİ BU HALE HDP’NİN DÜMEN SUYUNA SOKANLAR GETİRDİ”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne dediğini bilmez bir konuma geldiğini belirten eski CHP Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi İhsan Özkes, “Acınacak bir durum söz konusu. Allah onun düştüğü duruma kimseyi düşürmesin. HDP’nin gölgesi altına girmek, CHP’yi bu duruma getirdi. Kılıçdaroğlu kendisini bu duruma düşürdü” şeklinde konuştu.  

KARACA: “YUMURTAYA YAZIK OLMUŞ”

“Teröristin ve terör destekçisinin kim olduğunu millet, HDP ile iş birliği yapanlarda çok iyi gördü” diyen CHP eski Parti Meclisi Üyesi Korkmaz Karaca, “Vatandaşların yumurta atması da gayet haklı bir tepkidir ve doğaldır. Kılıçdaroğlu’na yumurta atılması bile yumurtaya ziyandır. Yumurtalara yazık olmuş. Şehit aileleri gayet haklıdır daha da sertini yapmaları gerekir” dedi. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23