• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Helal işte bereket var

Yeniakit Publisher
2017-11-26 03:48:00 -
Helal işte bereket var

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, helal gıda kavramının Türkiye’de değer kazanmaya başladığını söyledi.

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, helal gıda kavramının Türkiye’de henüz tam oturmasa da bu konunun yavaş yavaş değer kazanmaya başladığını söyleyerek, “Ancak her önüne gelen kurum veya kuruluşun helal belge vermesi doğru değil. Bunun bir çatı altında olup ve bu çatının onayı ile helal sertifikası verilmeli” uyarısında bulundu.

5. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Fuarı ve Dünya Helal Zirvesi’nde konuşan Ramazan Bingöl, helal-haram dairesindeki hassasiyetin tüm esnaf tarafından dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, uyarılarını şöyle sıraladı. kaynaklandığını söyledi.

- Dünya bir imtihan dünyasıdır. Ben yediğim etin, sütün, kullandığım diş macununun benim inancıma göre helal olduğuna inanıyorum ve buna göre yaşıyorum. Bir başkasının dikkat etmemesi ayrıdır. Saygı duyarız.

- Her önüne gelenin helal belge vermesi doğru değil. Bunun bir çatısı olmalı, bu çatının onayı ile helal sertifikası verilmeli. Bu konuyla ilgili bir çalışma da yapılıyor. İslam ülkelerinde tavuk ve etin büyük bölümü Brezilya, Arjantin, ABD gibi ülkelerden geliyor. Ben Riyad’da dükkan açacağım. Hamburger kıymalarına baktım ABD’den geliyor, helal sertifikası var. Ancak biz gönderemiyoruz. Biz Müslüman ülke olarak gönderemiyoruz. Bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu alanda hizmet veren ve ticaret yapanlar bereketinden de istifade edebiliyor.

- Belli başlı dernek ve vakıfların yetkisiyle İslam ülkelerine helal sertifikalı et ve tavuk gönderebiliriz. Karar vericiler de bu konuda önemli adımlar atıyor. Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) da önemli. Ancak HAK ile çalışacak STK’lar bu konuyla ilgili olmalı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Pazarda daha etkin yer almalıyız

Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DERSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Erbalcı da helal-haram dairesinde yapılan ticaretin önemine değinerek, “Müslüman ahlaklı ticaret yapar, kaliteye önem verir, hukuka, insan haklarına saygılıdır, israfa karşıdır, bütün yaratılmışlara karşı sorumluluğunun farkındadır. Dünya üzerindeki helal gıda ismi verilen ürünlerin sadece yüzde 20’sini Müslümanlar ürettiyor. Biz neden üretimde geriyiz. Dünya ticaretinde neden payımız düşük. Daha çok üretmeli, satmalı, ihraç etmeliyiz. Sadece helal gıda değil helal kazanç da gündemimizde olmalı” mesajını verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23