• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'NİN PUT AŞKI

Yeniakit Publisher
2014-08-22 10:20:00 -
HDP'NİN PUT AŞKI

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelini dikerek, “put provokasyonuna” imza atan HDP’liler, heykelin yıkılmamasını istedi. Akit’in sorularını cevaplayan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, heykelin özgürlük mücadelesinin sembolü olduğunu iddia ederek, özerklik imasında bulundu.

SİNAN KAYA / ANKARA - Bölgede provokasyonlara neden olan PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın Lice Yolaçtı köyünde dikilen heykelinin kaldırılması tartışmaları sürüyor. “Put provokasyonuna” imza atan HDP’liler, PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelini yıkılmamasını istedi. Akit’in sorularını cevaplandıran HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, heykelin özgürlük mücadelesinin sembolü olduğunu iddia ederek, özerklik imasında bulundu.

''OLAĞAN BİR DAVRANIŞTIR''

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, PKK’lı Masum Korkmaz’ın dikilen heykelini savunarak, “Heykel dikilmesi normal bir şeydir. 30 yıldır mücadele eden Kürt halkının böyle bir girişimde bulunması bence çok olağan bir davranıştır. Bu heykel çözüm ve barış sürecinde dikilmeyecek de ne zaman dikilecek?” şeklinde konuştu.

“YAŞANANLARI KABUL ETMEYİZ”

MHP ve İşçi Partisi’nin Türkiye’de çözüm sürecini istemediğini kaydeden HDP’li Aydoğan, “Devlet Bahçeli, Oktay Vural ve Doğu Perinçek’in kışkırtıcı açıklamaları sonucu Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kaldırılması ve bir yurttaşımızın ölümüyle sonuçlanan olayları kabul etmemiz mümkün değil. MHP ve İşçi Partisi Türkiye’de barış ortamını istemedikleri gibi çözüm sürecine de karşıdırlar. Bundan dolayı sürekli milletin hassasiyetlerini kaşıyıp ortamı germeye çalışıyorlar. AK Parti’nin bu tür süreçlerde daha dikkatli ve temkinli olmalı ve barış karşıtlarının gazına gelmemesi gerekir. Ayrıca Kürt halkı için önemli ve değerli olan Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesi bu kadar büyütülecek bir durum değildi” ifadelerini kullandı.

PKK HALKI KORUMUŞ

Ayrıca heykelin kaldırılması esnasında PKK’nın güvenlik güçlerine silahla saldırmasının meşru olduğunu savunan HDP’li Aydoğan, “Heykel kaldırıldığı sırada bölge halkı ve güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarda oradaki halkın can güvenliği yoktu. PKK da oradaki halkın can güvenliğini sağlamak amacıyla olaylara müdahale etmek zorunda kalmış” diye konuştu.

KAPLAN: BİLGİM YOK

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise sorularımız karşısında, “Heykelle ilgili bilgim yok. Orada bulunmadığım için bu konuyla ilgili konuşmam. Bu konuyu Diyarbakır milletvekillerine sorun. Ben bilmiyorum” diyerek kaçamak cevaplar vermeyi tercih etti.

CANAN: GEREK YOKTU

HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan da bu heykel olayının hiç olmaması gerektiğini belirterek “Bu süreç içerisinde böyle bir heykel dikmeye hiç gerek yoktu. Madem dikildi diyalogla da kaldırılabilirdi. O kadar olayın çıkmasına hiç gerek yoktu” ifadelerini kullandı.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23