• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP’liler Sur’da yuhalandı

Yeniakit Publisher
2016-05-24 06:44:00 - 2016-05-24 06:29:03
HDP’liler Sur’da yuhalandı

Terör örgütü PKK’nın Meclis’teki temsilcisi HDP milletvekileri bu defa umduklarını bulamadı. Diyarbakır’a çıkarma yapmayı planlayan HDP’li İdris Baluken, Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp’e vatandaşlar öfke kustu. Halk ve esnaf, “Hainler burada. Bir de utanmadan buraya geliyorlar” diyerek HDP’lilere tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde vatandaşlar, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp’in de aralarında bulunduğu heyete tepki gösterdi.  Terör saldırıları sebebiyle çoğu esnafın kepenk kapattığını, kendilerinin de iş yapamaz duruma düştüğünü ifade eden bir esnaf, “Ezidiler ve Suriyeliler buraya geldi, biz sahip çıktık. Sur’un esnafına kim sahip çıktı? Her şeyimiz gitti ama kim sahip çıktı? Biz bize sahip çıkmıyoruz, başkasına sahip çıkıyoruz ama kendimize çıkmıyoruz. İş yerimde 25 personel çalışıyor ancak dayanacak gücüm kalmadığı için yakın zamanda dükkanı kapatacağım” diye konuştu.

Bir ayakkabı boyacısı da 6 ay boyunca insanların iş yerlerini açamadıkları için evlerine ekmek götüremediğini belirterek, çocuklarını devletine ve milletine faydalı olmaları için okuttuğunu ancak terör saldırıları sebebiyle iş bulamadıklarını anlattı.

YETER ARTIK, GÜNEYDOĞU PERİŞAN OLDU

Baluken’in, “Bu, yüz yıllık bir hesaptır, yüz yıldır Kürtlere bu zulüm yapılıyor ama bir yüz yıl daha izin vermeyeceğiz” sözleri üzerine ayakkabı boyacısı, “Şimdiye kadar dedelerimiz hep beraber savaştı, şehit oldu. Benim rahmetli dedemin cenazesinin nerede olduğu belli değil. Yeter artık, 8 nüfusum var, önce Allah’a, sonra da bu boyaya bakıyoruz. Güneydoğu’nun hepsi perişan oldu” cevabını verdi. Daha sonra Dabanoğlu Mahallesi’ne geçen HDP’lilere, vatandaşların tepkisi devam etti. Terör örgütünün saldırıları sebebiyle evsiz kaldıklarını ve işlerinden olduklarını belirten vatandaşlar, Baluken ile beraberindekilerini yuhaladı.

HAİNLER EVİMİZİ BAŞIMIZA YIKTINIZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gruptakiler, “Hainler burada. Gelmeyin buraya, daha niye geliyorsunuz? 6 ay sokakta kaldık, ne işiniz var sizin buralarda? Gidin, terk edin burayı. Evimizi başımıza yıktınız, daha ne istiyorsunuz bizden? Yeter artık. Allah’tan korkun, utanmazlar. Bir de utanmadan buraya geliyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdi. Heyetin üzerine yürümek isteyen Kürtlere polis engel oldu. Heyettekiler, vatandaşların tepkisi üzerine bölgeden hızla uzaklaştı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23