• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'li vekil'den meclise soru önergesi

Yeniakit Publisher
2015-08-30 16:11:00 - 2015-08-30 16:29:04
HDP'li vekil'den meclise soru önergesi

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Batman'ın Beşiri ilçesinde açılışı geciken 15 yataklı devlet hastanesi için TBMM'ye önerge verdi.

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hastanelere ve ambulanslara uzun namlulu silahlarla saldırmasını, sağlık çalışanlarını kaçırmasını ve halkın sağlık hizmeti almasını engellemesini görmezden gelen HDP'li milletvekillerinden Saadet Becerikli, Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle henüz hizmete açılamayan 15 yataklı devlet hastanesini gündeme getirdi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle hazırladığı 8 maddelik önergeyi TBMM'ye sunan Becerikli, "Yapımı tamamlanmış Beşiri Devlet Hastanesi açılacak mıdır, Açılmayacaksa gerekçesi nedir " diye sordu. Becerikli yaklaşık 30 bin nüfuslu Beşiri'de sağlık hizmetlerinin sağlık ocağı üzerinden karşılanmasının yeterli olmadığını öne sürerek, ''Yapılmasında herhangi bir sakınca olmayan söz konusu hastanenin açılması için ne beklenmektedir'' sorusunu yöneltti.
Önergesinde, terör örgütünün hastanelere, ambulanslara yönelik saldırılarından bahsetmeyen Becerikli şunları kaydetti:
"Gerekçe Sağlık Bakanlığına ait Hastanelerin Yatırım Esaslarının Tespitine Dair Yönergesi ise nüfusu 30 binin üzerinde olan bir ilçede hastane açılıp açılmamasını belirlenmesinde en yakın hastaneye olan sadece mesafenin kriter olarak alınması ne kadar doğrudur Bir ihtiyaç veya felaket durumunda mesafe yakın olmasına rağmen nüfus yoğunluğundan dolayı Batman merkezindeki hastaneler hizmet için yeterli olacak mıdır"
PKK'nın sağlık kurumlarını hedef alan saldırıları
Terör örgütü PKK'nın 7 Haziran genel seçiminin ardından bölgede gerginliği ve şiddeti tırmandırdığı, güvenlik güçlerine pusu kurduğu, vatandaşlara tıbbi müdahale yapılan hastanelere, sağlık merkezlerine ve ambulanslara saldırdığı, sağlık çalışanlarını kaçırdığı biliniyor.

TERÖRİSTLER SAĞLIK HİZMETİ VERİLMESİNİ ENGELLEDİ

Teröristler, son bir ayda, Silvan'da vatandaşlara sağlık hizmeti verilmesini engellemiş, söz konusu sağlık merkezini kendi üyeleri için ilk yardım merkezi haline getirmişti.

AMBULANSI YAĞMALADILAR

Örgüt, geçen hafta, ilçede asılsız ihbar yaparak çağırdıkları bir ambulanstaki ilaçları yağmalamış, halkın sağlık hizmeti almasını engellediği sağlık merkezinin elektriğini keserek, 12 bin lira değerindeki aşıların bozulmasına sebep olmuştu.

AMBULANSLARI UZUN NAMLULARLA TARADILAR

Sağlık merkezindeki 5 dizüstü, 2 masaüstü bilgisayar ile 3 monitörü çalmıştı. Ayrıca, bölücü terör örgütü mensupları, 27 Temmuz'da Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesindeki 3 ambulans ile Cizre Devlet Hastanesi binasını uzun namlulu silahlarla taramıştı.

3 SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAÇIRDILAR

HDP, bölgede sağlık merkezlerine yönelik terör saldırılarının yanı sıra Erzurum'da 3 sağlık çalışanının kaçırılmasına da sessiz kalmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23