• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'li Sırrı Sakık 156 Kürt'ü kış ayında işten attı!

Yeniakit Publisher
2014-12-22 17:39:00 - 2014-12-22 18:27:27
HDP'li Sırrı Sakık 156 Kürt'ü kış ayında işten attı!

HDP'li Ağrı Belediyesi'nin işten çıkardığı personeller açıklama yaptı. Sırrı Sakık tarafından kış ayında ekmeğinden edilen işçiler, "Kobani olaylarına dahil olmadığımız için işten çıkarıldık" diye konuştu.

YÜKSEL ASLAN / AĞRI - HDP'li Ağrı Belediyesi'nin işten çıkardığı 156 işçi adına basın açıklamasını işçi Ramazan Arslan yaptı. İşçiler yaşadıkları mağduriyeti ve yapılan haksızlıkları dile getirmek için basın mensuplarına basın açıklaması yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİYİ TEMİZLİKÇİ YAPMIŞ

Geçtiğimiz günlerde Sırrı Sakık'ın başkanlığını yaptığı Ağrı Belediyesi'nin işten çıkardığı 156 işçi, Ağrı Şehir Merkezi Cumhuriyet Caddesi Merkez Camii önünde basın açıklaması yaptı. Haksız yere işten çıkarıldıklarını ifade eden işçiler, "HDP'nin seçimlerde belediye başkanlığını kazandığı ilk günden itibaren yıldırma politikası uygulayarak değişik birimlerde çalışan üniversite mezunları dahil olmak üzere AK Parti zamanında çalışan 156 şirket elamanını temizlik ve kanal İşleri başta olmak üzere park bahçeler bölümüne temizlikçi ve bekçi olarak göndererek yıldırmak istedi. Ama çalışmak zorunda olan bu insanlar ekmek davaları için gönderildikleri birimlerde çalışmaya devam etti. İşçilerin işi bırakmadığını gören HDP’li Belediye Yönetimi bu seferde işçileri Kobani olaylarına zorla dahil etmek istedi ve kobani eylemine katılmayanları işten çıkarmakla tehdit ederek tekrar yıldırmak istediler" açıklamasında bulundu.

SAKIK: İŞTEN ÇIKARDIKLARIMIZ BANKAMATİK MEMURUYDU

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık geçtiğimiz günlerde konu ile ilişkin bazı basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. Akit temsilcisinin alınmadığı açıklamada Sakık, "Sosyal medyada yayınlanan 'Ağrı Belediyesi 156 Kürt’ü işten çıkardı' şeklindeki haberler kesinlikle yalan-yanlış söylemlerin halkımızın ve partimizin kazanımlarını hazmedemeyenlerin işi olduğunu tüm arkadaşlarımızın bilmesi gerekir. Bizler yalnızca işlerine gelmeyip Denizli, İstanbul ve bu gibi yerlerde bankamatiklerden maaş alanları ve koruma ordusunu işten çıkardık. Bunun dışında bizler göreve gelirken çalışan 175 taşeron işçisinden; temizlik, kanalizasyon, park bahçelerde çalışan işçimize dokunmadık ki bu da 135 işçiye tekabul ediyor. Gerisi ise yukarıda saydığımız gibi bankamatik maaşçıları, koruma ordusuna yöneliktir." demişti.

İŞÇİLER: SAKIK İFTİRA ATIYOR

Ağrı Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçiler ise yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Belediye Başkanı Sırrı Sakık basınla yaptığı kahvaltı programında yaptığı açıklamada, kimseyi işten çıkarmadıklarını sadece Eski Belediye Başkanının korumalarını ve işe gelmeden maaş alanları işten çıkardıklarını açıklıyor. Peki biz de sizlere bunu söylemek istiyoruz işten çıkarılan 156 işçinin hepsi koruma ordusu mu yoksa bankamatik memuru muydu? Bunu kesinlikle yalanlıyoruz. Hepimiz en zor işlerde çalışan, kimimiz şoför, kimiz temizlik elemanı, kimimiz park ve bahçelerde bekçi, kimimiz daire içinde çalışan, kimimiz kanal ekibinde çalışan emekçi işçileriz."

Sırrı Sakık'ın kış ayında işten çıkardığı 156 personele iftira attığı belirtilen açıklamada, "İşten çıkardıklarının hepsini oruma ve bankamatik memuru ilan etmesi konusunda büyük bir haksızlık ve vicdansızlık yapmıştır. Bizler burda kamuoyu ve basın karşısında kendisini esefle kınadığımızı ve kendileri tarafından işten çıkarılarak kış ayında mağdur edilen 156 işçiden özür dilemesini istiyoruz." denildi.

www.yeniakit.com.tr
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23