• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'li Kaplan'dan ‘Harakiri’ açıklaması

Yeniakit Publisher
2014-12-22 15:47:00 -
HDP'li Kaplan'dan ‘Harakiri’ açıklaması

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 'Hukuk devletinde herkesin sığınacağı en son liman bağımsız yargıdır. Biz Meclis'te Japonya'daki gibi kimsenin harakiri yapmasını istemedik' dedi.

Kaplan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 17-25 Aralık operasyonunda isimleri geçen 4 eski bakanla ilgili karar öncesi açıklamalarda bulundu. "38 soruşturma komisyonu kuruldu ama kamuoyundan gizlenen ilk komisyon bu" diyerek sözlerine başlayan Kaplan, "Hukuk devletinde herkesin sığınacağı en son liman bağımsız yargıdır. Bağımsız yargıyı da kendiniz kuşa çevirdiniz, kendi vesayetinize getirdiniz" şeklinde konuştu. 

"Biz Meclis'te Japonya'daki gibi kimsenin harakiri yapmasını istemedik" diyen Kaplan, "Yolsuzluklar artık Türkiye gündemini aştı, dünya gündeminde, bir kanser gibi yayıldı, toplumu çürütüyor ve ahlaki erozyona neden oluyor. Bugün açıklanacak komisyon raporunda kısmen Meclis'e böyle bir rapor sunulsa dahi sonuçta gizli bir oylamayla Meclis'te AK Parti çoğunluğunun kendini aklayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.Kaplan, şöyle devam etti:

"Sadece BDP ve HDP milletvekilleriyle ilgili Meclis'e gelen fezleke sayısı an itibarıyla bin 14. Şaşırtıcı değil mi? AK Parti 93, CHP 138, MHP 29. Bize gelen bin 14 dosyanın içerisindekilerin tamamı ifade hürriyetiyle ilgili. Ama bir de AK Parti başta muhalefetin dosyalarını çıkardık karşımıza, zimmet, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma çıktı. Bu iki karşılaştırmayı herkesin çok iyi yapmasını istiyoruz. Bin 14 fezlekenin bir tanesinde yolsuzluğun Y'si bile yok. Demek ki cemaat ile hükümet savcıları bütün mesailerini bize harcamış. Böyle bir süreçte çözüm süreci olayı var ve tarihi bir anı yaşıyoruz."

"SİLAH TÜCCARLARI TÜRKİYE'DE SİLAH SATAMAYACAKLAR"
Bir milletvekilinin Meclis'te silahın Türkiye gerçeği olduğunu ve ruhsat yaşının 18'e indirilmesi için lobi yaptığını iddia eden Kaplan, "Kadınlar ve çocuklar şiddete bu silahlarla kurban oluyor. Dünyadan haberi olmayan bu vekil böyle talihsiz beyanlarda bulunabiliyor. Silah tüccarlarının hiç şansı yok, Türkiye'nin barışını sağlayacağız, burada silah satamayacaklar ve siyasetin ne olduğunu bunlara anlatacağız" dedi.

"2015 SEÇİMLERİNE HDP OLARAK KATILMA KARARLILIĞINDAYIZ"

2015 seçimlerine HDP olarak girme kararlılığında olduklarını belirten Kaplan, "Halkımızın karşısına bu şekilde bütün taleplerimizle çıkacağız ve Türkiye'nin demokrasisine, yeni bir Anayasa ve demokratikleşme sürecine yeni bir soluk kazandıracağız" diye konuştu.
Kaplan, "Her ne kadar seçim barajlarını önümüze koysalar, Hazine yardımlarını kendi içlerinde kırıştırsalar da bütün eşitsizliklere rağmen AK Parti, CHP ve MHP'de olan emanet oylarımızı artık HDP'ye çekme zamanı gelmiştir. Önümüzdeki dönemde Meclis'te iktidara aday veya ortak olduğumuzu ifade ediyorum. Öyle onla şunla bunla ittifakımız yok. Zaten HDP bir ittifak partisidir, 'syriza' yani radikal demokrasi için bir araya gelmiş çatı partisidir. İtalya'daki gibi zeytin dalı ittifakı olacak, çok daha geniş bir yelpazeyle tek başına iktidar olma şansı, umudu halen var. Umudumuzun daha da güçlendiği günlerdeyiz" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"POLİS, ORDUEVİNE GAZ BOMBASIYLA GİREMEZ"

Tandoğan'daki öğretmen eyleminde polisle askerin karşı karşıya geldiğinin sorulması üzerine Kaplan, "O öğretmenleri gazladınız, orduevine kadar kovalarsanız sizi değil asker, vatandaş kovalamaya başlar. Polis, orduevine gaz maskesiyle, gaz bombasıyla girebilir mi? Bunun bir kuralı var. 'Kartın var mı, buraya bomba mı atacaksın, niçin giriyorsun kardeşim' diyecektir” yanıtını verdi.  
İHA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23