• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP Türkiye Partisi olmadığını yine gösterdi

Yeniakit Publisher
2015-04-27 08:01:00 - 2015-04-26 22:09:15
HDP Türkiye Partisi olmadığını yine gösterdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara Temsilcimiz Serdar Arseven’in sorularını cevaplandırırken, HDP’nin “Soykırım iftiracılarına” destek vermesine tepki gösterdiler!

SERDAR ARSEVEN / DİYARBAKIR - HDP’nin, Anadolu karşıtı eylemleri devam ediyor. Sırrı Süreyya Önder’in Anıtkabir’deki 23 Nisan töreni esnasında İstiklal Marşı’nı söylemeyerek ortaya koyduğu “sessiz protesto”nun ardından, sözde Kürtlerin temsilcisi olduğunu söyleyen HDP’nin önce Papa, ardından Avrupa Parlamentosu ve sonrasında bazı diğer “ırkçı parlamentolar” tarafından ortaya atılan “Türkler ve Kürtler, Ermenilere soykırım uyguladı” yalanına destek verdi. Akit’in dün manşetten verdiği “Kürt’ün Kürt’e ihaneti” başlıklı haberiyle gündeme getirdiği, HDP’nin Çanakkale’de şehit olanlar arasında yer alan binlerce Kürt’ü anmak için Çanakkale’ye gitmek yerine gaylerle birlikte Anadolu’da Kürtleri katleden soykırımcı Ermenilere destek mitingi yapmasına tepkiler çığ gibi.

Diyarbakır’da seçim öncesi temas ve incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Yani Akit’in sorularını cevaplandırırken, “Yaptıkları işler bu aziz milletten, Kürt halkının o yüce ruhundan ne kadar uzak olduklarını göstermektedir” ifadelerini kullandılar.

Diyarbakır Milletvekili Bakan Eker, “Selahattin Demirtaş nereye, kimlere, hangi mesajı vermek istiyor? Tavırları, Kürtlerin tarihinden, bu aziz milletin kalbinden ilham alamadıklarını, bu büyük ruha ne kadar uzak olduklarını göstermektedir. Tarih boyunca bu topraklarda büyük acılar yaşanmıştır. Kürtler bu acıların mağduru olmuştur. Ne Kürtler ne de Türkler asla ve kata soykırım yapmamışlardır, aksine birçok kültürü, medeniyeti himaye etmişlerdir. Emperyalist ülkelerin kışkırtmaları sonucunda meydana gelen olaylardan dolayı Türkiye’yi suçlamak ve Türkiye’yi soykırımcılıkla itham etmek en büyük haksızlıklardandır. Bu yaptıkları Anadolu ruhuna ne kadar uzak olduklarını göstermektedir. Bunlar daha önce de CHP’nin ‘Türkçe Ezan’ uygulamasından ilham alarak, ‘Kürtçe Ezan’ uygulaması ile öne çıkmışlardır. Bunların zihniyeti maalesef böyledir” diye konuştu. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, Kürt halkını temsil iddiasındaki HDP’nin Türkiye’yi suçlayan batılı çevrelerle birlikte hareket ettiğine dikkat çekerek, “Bu Anadolu insanının tavrı değildir, Kürtleri temsil eden bir tavır değildir. Türkiye, sözde soykırım iddialarıyla, yalanları ile karşı karşıya iken bu iftiracıların tezlerine destek vermek Türkiye’nin partisi olma iddiası ile çelişmektedir. Maalesef, Batılı güçlere sıcak mesajlar vermeye çalışırken, onların gözüne girmeye çalışırken Kürt halkının, bütün bir Anadolu’nun kalbini kırmışlardır” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23