• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP Türkiye Partisi olamaz

Yeniakit Publisher
2015-12-30 06:21:00 - 2015-12-30 06:31:22
HDP Türkiye Partisi olamaz

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarını ‘Vatan’a ihanet’ olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “7 Haziran seçimleri öncesinde, bunların bir Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Yani ele saz almakla veya Nişantaşı’nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor” dedi.

HASAN KARAKAYA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın toplantısı düzenledi. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı sert bir dille eleştiren Erdoğan, “Malum eş başkan hafta sonu Rusya ziyareti sonrasında kulaklarına üflenen suflelerin de etkisiyle olsa gerek birtakım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eş başkanın yaptığı açık ve net olarak bir provokasyondur, ihanettir. Bu tür açıklamalar, kazdığı hendeğe gömülen terör örgütünün başarısızlıklarını örtme çabasının ürünüdür. Bölgedeki kardeşlerimizin sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla adım adım yok olan terör örgütüne, bu tür provokasyonlarla suni teneffüs yapmaya çalışmaktadırlar” dedi. 

HALKIN İRADESİ SİLAHTAN GÜÇLÜDÜR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik Toplum Kongresi’nin özerklik açıklamaları konusunda, “Bu açıklamalar maalesef ismi demokratik, ama uygulamaları demokrasiyle yakından uzaktan alakası olmayan bir yapı bunlar. Şunu bir defa kendileri kesinlikle bilmesi gerekiyor, halkın iradesi silahtan güçlüdür ama bunlar parlamentoya inanmış değiller. Bunlar bir taraftan ‘Biz Türkiye partisiyiz’ veya ‘Türkiyeliyiz’ demeye başladılar 7 Haziran seçimleri öncesinde, bunların bir Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Yani ele saz almakla veya Nişantaşı’nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor” ifadesini kullandı. 

ETNİK TEMİZLİĞİNE GÖZ YUMULAMAZ

Suudi Arabistan’ın, 8-10 Aralık tarihlerinde Suriye konferansına ev sahipliği yaptığını hatırlatan Erdoğan, “PYD, YPG gibi terör örgütlerinin etnik temizlik faaliyetlerine göz yummak, bu terör örgütlerini sırf DAEŞ ile çatışıyor diye makbul görmek, bölgedeki yangının üzerine körükle gitmek demektir. Aslında bunlar görünürde çatışıyor ama birbirlerinin destekçisi ve adeta birbirini üreten, birbirine güç veren örgütler olduğunu da bir kenara koyamayız” diye konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

3 BİN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Erdoğan, “PKK’nın Suriye kolu PYD, YPG’nin elde ettiğini düşündüğü bazı kazanımları ülkemize taşıma gayreti, son terör olaylarının gerisindeki sebeplerden biridir. Biz bunlara fırsat vermedik asla da vermeyeceğiz. Şu anda güvenlik güçlerimiz son derece başarılı operasyonlara imza atıyorlar. Yurtiçinde ve yurtdışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aşmış vaziyette. Bu operasyonlar ülkemizde terörü tamamıyla yok edene kadar ve bu noktada bölgeye refah, huzur getirinceye kadar, kararlı şekilde, milli güvenliğimiz için bunu tehdit olmaktan çıkarıncaya kadar devam edecektir” şeklinde konuştu. 

SIFIR KİLOMETRE BİR ANAYASA ŞART

Anayasa çalışmalarına ilişkin soru üzerine Erdoğan, “Artık 12 Eylül darbesinin bir anayasasıyla yaşamak değil, yeni sıfır kilometre bir anayasayı tesis etmek suretiyle ülkemiz yarınlara toplumsal mutabakatın veya milletin kendi iradesinin altında olduğu, güç verdiği bir anayasayı tesis etmiş olur” şeklinde konuştu. Gerekirse halkla arama konferansı yapmak suretiyle oluşturulacak bir anayasa maddeler manzumesinde bir adım atılabileceğini belirten Erdoğan, bu adımı attıktan sonra da artık milletçe hep beraber “Biz milli bir anayasa kurduk” denileceğini, güvenli yarınlara yürüneceğini kaydetti.

SUUDİ ARABİSTAN STRATEJİK ORTAĞIMIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dostumuz, kardeşimiz ve stratejik ortağımız olan Suudi Arabistan ile münasebetlerimize bildiğiniz gibi özel bir önem veriyoruz. Hamdolsun ortak gayretlerimiz neticesinde son dönemlerde iş birliğimiz ziyadesiyle artmaya başlamıştır” dedi. 

ENERJİ VE TERÖR ÖN PLANDA

Bu ziyaretinde, başta Selman bin Abdülaziz el-Suud olmak üzere veliaht prens Muhammed bin Nayif, veliaht vekili Muhammed bin Selman ile ikili ilişkileri ve bölgedeki gelişmeleri ele alma fırsatları olacağını aktaran Erdoğan, enerji, güvenlik iş birliği, terörle mücadele, ekonomik ve ticari meselelerin gündemlerinin en önemli başlıklarını teşkil ettiğini vurguladı.

 Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23