• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP gerçek yüzünü böyle afişe ediyor

Yeniakit Publisher
2015-05-06 03:21:00 - 2015-05-06 03:33:25
HDP gerçek yüzünü böyle afişe ediyor

Taksim’i Kâbe’yle kıyaslayan, Kudüs’ü Yahudilerin kutsal mekanı kabul eden, Diyanet’i kaldıracaklarını ve okullarda din derslerine son vereceklerini açıklayan Selahattin Demirtaş’ın Eş Genel Başkanlığını yaptığı HDP, seçim afişleri ile de gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi.

7 Haziran’da yapılacak olan seçime sayılı günler kala siyasi partilerin vaatleri de afişlerde yerlerini aldı.

HDP’DEN SKANDAL AFİŞ

Demirtaş’ın açıkladığı HDP’nin seçim beyannamesine de yansıyan “zorunlu din dersi” ve “ Diyanet”in kaldırılması vaadi şimdilerde duvar afişlerinde yer alıyor.

Demirtaş ve HDP yöneticileri 'halkın inanç değerleriyle çatışmıyoruz' dese de asılan afişler, verilen vaatler hiç de böyle olmadığını gösteriyor.

HDP ve HDP'ye destek veren sol gruplar duvarlara astıkları afişlerle halkın inanç değerlerini içeren din dersinin kaldırılması için mücadele edeceklerini vurguluyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO



DUYARLI MÜSLÜMANLAR TEPKİLİ

Okullarda din dersi okutulmasına karşı çıkan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim bildirgesine Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldırma vaadini koymuştu. Daha önce ezanın Kürtçe okunması talebinde bulunan HDP, 7 Haziran seçimleri öncesi açıkladığı seçim beyannamesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılmasının yanı sıra “Zorunlu din dersi uygulamasına son verilerek, her bir öğrencinin kendi inancı doğrultusunda seçmeli olarak ders ve eğitim alma hakkı gözetilecek. Sivil din eğitimi tümüyle serbest olacak” ifadeleri yer almıştı. Din ve Diyanet’e karşı düşmanca tavır takınan HDP liderine duyarlı Müslümanlar ise büyük tepki göstermişti.

haber10

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23